söndag 20 januari 2013

En lååång uppdatering om livet hos oss

Jag tycks vara urusel på att hålla vad jag lovar när det kommer till min blogg. Sorry för det. Ska jag vara helt ärlig så har ingen som helst lust att blogga och har därför bestämt att ta en paus från det här ett tag framöver. Just nu har jag varken tid eller lust att blogga. Och det här med att byta till wordpress kom jag ungefär halvvägs med så när allt det är klart när jag har tagit tag i det lägger jag ut adressen här . Oj det blev en lång mening. Kikar dock in å era bloggar då och då men kommenterar inte där heller. Ledsen för det.

Men en liten uppdatering kan ni få ni som kikar in här regelbundet. Jul- och nyår var helt underbara. Mina föräldrar var här nere och firade med oss. Mys mys mys. Nyår firade med ett gäng fina vänner och deras barn.

Adoptionen flyter på. Vi är mitt uppe i utredningen. Har haft både gemensam och enskilda intervjuer. För en vecka sen träffade soc vårt nätverk hemma hos oss. Tack till alla fina vänner som ställde upp! Alla papper från diverse ställen är införskaffade (polis, kronofogden, försäkringskassan, läkare och nåt till säkert). Nu ska vi bara träffa soc för hembesök och de ska träffa våra föräldrar och sen hoppas vi på att veta vilket land vi står i kö till. DET kommer jag iaf lägga ut här på bloggen och då kommer säkerligen blogglusten tillbaka.

Helgerna har fyllts med umgänge med goda vänner och deras barn. Vi måste ha världens bästa vänner!

Resan till Thailand närmar sig. Inte länge kvar nu. Längtar riktigt mycket, har känt mig lite sliten på sistone. Inbrottstjuvar behöver icke göra sig besvär. Huset är bebott och bevakat. Andra resor är också på planeringsstadiet just nu. Underbart!

Träningen har funkat galet bra. Tränar på gymet två dagar i veckan och löptränar 2-3 ggr i veckan. Detta har mefört en viktnedgång som jag är nöjd med. Nu ska det bara tajtas lite här och där.

Renoveringsmässigt är det som vanligt här, dvs alltid ett projekt på gång. I mellandagarna började maken bryta upp golvet i källaren. Skitjobb rent ut sagt som har medfört att vi åter igen har flyttat runt halva bohaget där nere. Det blir bättre sen igen när vi kan fylla upp med nytt golv. Just nu är allt bara sand och grus där nere. Med andra riktigt smutsigt. Var har jag min tvättmaskin om inte där nere?!! Håller på att bli galen på det men den går inte att flytta och ställa nån annanstans. Planen med källaren är att lägga nytt klinkergolv där nere, fixa väggarna ( det är putsade väggar som behöver målas om), lägga in nytt tak (blir i trä), ny belysning, fixa garderobsvägg och förvaring. Vår källare är inte som andra källare. Man har sjöutsikt från stora fönster så det är mer som vanliga rum med bra storlek som inte nyttjas på maxiamlt sätt nu. Vi kommer även fixa till ett lekrum där nere och ny toalett och dusch samt fräscha upp tvättstugan. Jag drömmer om ett biorum men det får vi nog ha uppe istället. Ja ni hör ju hur det låter, ett stort projekt. Kommer nog ta ca 6 månder eller nåt sånt. Jobbigt just nu med det kommer bli så bra så bra när det är klart. När källaren är klar då har vi gjort hela huset sen vi flyttade hit hösten 2006. Jag har redan en del nya projekt på lager. Utomhus då, stenläggning och annat skoj ;) Schhh vi talar inte om det för mannen min ;)

Tja, det är väl så det är här hos oss. Hoppas ni har det bra och ha tålamod jag kommer tillbaka förr eller senare.

5 kommentarer:

Lina sa...

vad roligt att höra från dig och att ni verkar ha det bra. har man varken lusten eller tiden är det lika bra att göra uppehåll, tids nog brukar den komma tillbaka.

vi har hållt på att renovera nu i några veckor och igår gick flyttlasset. riktigt skönt få komma till huset även om det är en hel del att göra här med.

ha det super nu!
kramar

Sofie sa...

Ja det här med blogglusten går ju lite upp och ner, men jag hoppas att din kommer tillbaka så jag får följa er igen!
Så roligt att det går framåt i adoptionen och så spännande att få reda på vilket land ni står i kö i, måste kännas som ett stort steg på vägen!
Vilket jobb med er källare, men det låter som om det kommer bli riktigt bra när det är klart!
Ta hand om er nu, så fortsätter jag kika in här ibland med hopp om nya uppdateringar!

Angelica sa...

Hej!
Vi har precis bokat en lgh i Koh Samui under hela november månad, men funderar nu över flygstol, har du tips på vart man hittar dem billigast?

Ha en toppen resa!

Lina sa...

så skoj att höra ifrån dig. blir inte mycket till bloggande för mig heller.har varken tid, ork eller lust. undrar om jag ens kommer börja igen. men samtidigt är det skoj att kunna gå tillbaka och läsa om det man gjort. får ser helt enkelt vad som händer med bloggen. på instagram heter jag linaliljehammar är betydligt flitigare där:)
kram

Fröken M sa...

jajjemen, vi bodde på Chada och det var perfekt ! Vi hyrde en svit ( 2 stora rum med ett härlig badrum mitt emellan precis vid "lagunpoolen".
Dock valde vi att bo en trappa upp eftersom vi inte ville att Viggo skulle riskera att gå ut på eget bevåg och trilla i poolen !
Vi åt bara frukost på hotellet, men den var kanon ! Likaså poolerna och läget på stranden så jag kan varmt rekommendera chada !
När åker ni ?
Kram