onsdag 17 augusti 2011

Tvättlappsmani

På sistone har S börjat med en märklig grej. När hon blir trött tar hon tvättlappen som sitter på favvo gosedjuret (hon har tre favorit gosedjur som hon växlar mellan) och gnuggar det i ögat, helst i ögonvrån. Detta började hon med för ca 1 månad sen. Innan dess har hon nöjt sig med att bara känna på tvättlapparna. Det är tvättlappsdelen på hennes 3 favvis gosisar som intresserar henne mest. Det är i tvättlapparna hon greppar dem när hon ska bära i väg dem. Märkligt men charmigt. Jag har kollat med kompisar som har barn omm de gör likadant, men där är ingen annan.

Det enda som jag nojjar för nu är att de här tvättlapparna ska vara bacillhärdar och hon åker på nån ögoninfektion eller nåt annat otrevligt. Givetvis tvättar jag hennes favvis regelbundet, men hallå, hon släpar ju med dem överallt så det blir ju genast mer eller mindre smutsiga. Ibland när vi åker iväg har hon med sig ALLA TRE favoriter. Crazy.

Det är i alla fall ett säkert tecken på att fröken börjar bli trött när tvättlappen gnuggas i ögat. Jag provade faktiskt för att se om det var skönt eller för att iaf förstå grejen med det, men nä, jag tyckte det var mest irriterande. En del barn tvinnar hår, eller tafsar på örat, men mitt barn har en hang up på tvättlappar på gosedjur. Hihi. Lapparna får heller inte vara släta utan mer åt det ojämna hållet enligt fröken.

Har era barn nåt speciellt de gör när de börjar bli trötta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar