tisdag 31 januari 2012

Bowling

Idag har vi trivseldag på jobbet. Dagen börjar med en mini- innebandyturnering mot eleverna. Jag kan tyvärr inte vara med för min hals gör ont fortfarande och jag är snorig som attan. Gjorde ont i halsen bara jag sprang till bilen i morse. Hur länge ska det hålla på? Mitt halsonda böljar fram-och tillbaka hela tiden, så less på det nu. Men strunt i det, efter innebandyn slutar eleverna och vi i personalen kör till bowlinghallen för att äta lunch och bowla. Det ska bli superkul! Jag tycker det är vansinnigt skoj att bowla, så länge jag vinner ska det väl tilläggas. Jag vinner nog inte över alla, men bara jag vinner i min grupp så ;)

Efter jobbet är det mys pys med Smilla. Matlagning, tvätthängning, och badkväll för lillplutten. Så ser väl min dag ut i stort sett. Klämmer även in en promenad nu när jag inte kan springa pga halsontet. Nån som har tips där på hur man snabbt botar en ondskefull hals??

måndag 30 januari 2012

MÅNDAG

Lovade ett inlägg och lite bilder från Andys Lekland från i lördags. Men jag var supertrött efter bastun igår + att jag råkade spärra mig själv från min bankdosa. Inte helt ovanligt, har hänt förr. Det jag bara undrar över är om jag även lyckades spärra makens med...Så det tog en stund att fixa med det eftersom jag fick ringa banksupporten.

Nu är det jobb som gäller resten av dagen fram till halv 5. Ska snabbt ner på stan en runda och lämna lite kläder som jag shoppade på H&M i fredags men som sen visade sig att jag inte är helt nöjd med. Var tveksam redan då men orkade inte prova. Nu sparar jag shoppingen till Thailand.

Önskar er en bra dag!

söndag 29 januari 2012

Födelsedag

Idag är det min födelsedag. Den har hittills firats med lunch och fika med svärmor och hennes sambo. Vi passade på att tajma in lunchen när de lämnade Smilla som hade sovit hos dem inatt. Resten av dagen går nog i mysets tecken. Vi ska ut och leka lite jag och lillstjärnan. Kika lite på K när han ska elda upp riset från björken. Jag har inte brytt mig om att bjuda hem en massa folk på fika eftersom jag inte fyller nåt särskilt. Dessutom är vi rätt trötta efter den här intensiva men roliga helgen.

Besöket på Andys lekland i Kristianstad var riktigt lyckat. Jag ska skriva ett inlägg om det ikväll och så blir det lite bilder.

Även inflyttningsfesten hos makens bror i Bunkeflostrand var riktigt lyckad igår. Han har verkligen skaffat sig en superfin lägenhet där. Det var ca 25-30 pers på festen igår i hans tvåa så det var crowded men en trevlig stämning. Fick passa på att öva upp mingeltalangen eftersom vi knappt kände folket där. Men folket var lättpratade och trevliga. Det är lite av en konst att mingla, men nyttigt att slänga sig in i sånt. Man kan ju inte stå i ett hörn och trycka. Framåt tolv körde vi hemåt vår lugna lilla by igen. Och imorse fick vi sovmorgon till 08. Lillsnäckan hade sovit 12 timmar i ett stärck hos farmor! 

Ikväll när S har somnat ska jag/vi basta. Känner att själen behöver det. Hoppas ni har haft en bra helg!
Hörs senare ikväll då med inlägget om Andys.

fredag 27 januari 2012

TGIF

Jehej! Fredag igen. Helt makalöst. Idag väntar en kul fredag, först jobb och sen direkt efter jobbet på AW för att fira en kär kollega som flyttar till Spanien på måndag. Så modigt och coolt av henne och hennes familj att ta beslutet att flytta till Spanien bara så där. Det ska bli himla trevligt! Inte att hon flyttar, men att äta en bit mat och ta en drink så här en fredag. Så efter jobbet hoppar vi på tåget för att ta oss till Kristianstad.

Annars väntar en rätt fullspikad helg. Imorn sticker jag och vännen M med kidsen till Andys lekland i Kristianstad så ungarna får leka av sig lite. På kvällen ska S sova hos farmor och plastis för första gången, för vi ska till Malmö på inflyttningsfest hos makens bror. Hehe undrar om farmor vet vad hon gett sig in på när hon sa att Smilla ska sova hos dem. Farmor var rätt trött när hon hade passat Smilla sist en heldag. Vår dotter är rätt bossig av sig;) Och då är inte farmor nån vekling precis.

På söndag kommer svärmor och hennes sambo med Smilla hem till oss och då tänkte vi passa på  att bjuda på födelsedagsfika eftersom jag fyller år då. På kvällen tönkte vi laga en go middag och se nån film tror jag. Gissar att maken är extra hungrig eftersom han ska röja loss med motorsågenhela helgen. Ni vet, björken som föll i stormen i vintras måste väck nu.  Tja, det är väl i stort sett så vår helg kommer att se ut. Inte säkert jag hinner blogga.

Ha en go fredag!

torsdag 26 januari 2012

Musiktips torsdag

En kollega spelade den här låten för mig häromdagen och sen dess har den spelats flitigt både på vårt arbetsrum och hemma. Jag tycker den är så sjukt skön.  Coolt att det är 5 persom klinkar på samma gitarr med. Jag har även lyssnat på andra låtar av bandet och måste medge att jag gillar dem. Gillar även texten till den här låten. Så lean back and enjoy!

tisdag 24 januari 2012

Vänner och en dum förkylning

Idag väntar jobb till halv fyra, sen är det skynda till förskolan för att hämta lillstjärnan. Lite bråttom är det för strax efter 4 kommer söta S och hennes sötpropp S på en liten visit. Trevligt när man kan träffa goa vänner så här i början av veckan. Man blir alltid glad av att träffa S, en go vän som alltid ställer upp. Vi hinner tyvärr inte ses så ofta nu när jag jobbar och hon fortfarande är mammaledig, men vi försöker få in en träff med jämna mellanrum, och framför allt så hörs vi via sms, mejl eller facebook, vilket jag uppskattar. För även om man inte hinner så ses så kan man ju alltid dra iväg ett litet meddelande. Det är ju så enkelt i dagens tekniska samhälle. Behövs inte så mycket, bara man hör av sig med ett litet "hej". Då visar man ju att vänskapen betyder nåt. Eller håller ni inte med mig?

Funderar på om jag ska köra Jillians pass ikväll. Jag fortfarande lite småförkyld, vilket irriterar ihjäl mig. Antingen så är man sjuk ordentligt men inte så fjantigt som jag är just nu. Så trist när man måste ha uppehåll från träningen när man äntligen har hittat motivationen. Oavsett så ska jag till gymet på torsdag tillsammans med H och E, och det mina vänner ska bli gott! Tur i oturen är väl kanske att det är rätt halt ute längs med mitt löparspår så det känns inte aktuellt att springa, då slipper jag gräma mig för det åtminstone. Jag har varit duktig i hållit mig ifrån sockret, visst har det blivit nåt litet en fredag eller lördag, men i veckorna har det funkat bra. De där bikiniveckorna närmar sig med stormsteg just nu så motivationen är på topp. Så snälla snälla förkylning ta och försvinn nu!

Nehepp jobbedags nu!

Inte alltför länge kvar tills vi ska till Thailand och Hua Hin. Gissa om jag har drabbats av värsta nojjan att nån ska bli sjuk nu innan vi far??

måndag 23 januari 2012

Snölek

Igår passade vi på att leka lite ute i snön som äntligen behagade att komma. Hur länge har vi inte väntat på detta?? Det är inte mycket snö, men så pass att man kan åka pulka. Så igår knallade vi ut och rotade fram pulkan i garaget. Lillstjärnan tyckte det var superkul att åka pulka! Hon skrattade så hon nästan kiknade. Ju fortare det gick detso roligare var det. Hon är väl lite av en fartdåre, precis som sin mor. Så när det väl var dags att gå in så fick hon ett lite smärre sammanbrott och skrek så min trumhinna höll på att sprängas. Jisse sicken pipa hon har!

Här är några bilder tagna igår med iphonen. Hmm, måste bli bättre på att ta med mig digitalkameran. har jag sagt det förr? ;)
Premiär för pulkaåkning 22/1-2012

Happy girl

I trädgården

Solen är på väg ner

söndag 22 januari 2012

Sushi, dokumentär och snö

Jag och S hade en ruskigt trevlig och mysig kväll igår hos C och lilla M. Ibland är det gott att umgås utan killarna. Vi lekte en stund med barnen innan de somnade sött. C hade lagat gudomligt god sushi. Hon är som jag nämnde tidigare en mästerkock. Att bli bjuden på mat hemma hos henne och H är lycka. Vi har många vänner som lagar god mat, men jag lovar ingen slår maten som C lagar. Så efter maten såsade vi soffan snackandes en massa gojja. Det är otroligt skönt att hänga hemma hos C och H, man kan ligga och halvvräka sig i soffan. Alltid soft hemma hos dem. Det blev mycket Thailandssnack, husbyggarsnack och skvaller.

Av nån märklig anledning bestämde vi oss för att kolla på en dokumentär vid 22-tiden. Det blev Spermiernas krig, eller vad den hette. Himla intressant och snygg produktion av BBC. Efter det halvsov vi till Seven med Brad Pitt. Ruskig film det där. Jag tror att klockan var strax innan 01 när grabbarna dök upp hemma igen efter en runda på krogen. Det hade tydligen varit ganska dött ute, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är helgen innan lön och så här efter jul. Vem har pengar då? Så vi packade in en sovande Smilla i bilen och körde hem i snöovädret. Jisses, nu är det vinter ute. Jag kan säga att vi var glada att vi har 4-hjulsdrift på vår bil, stor och säker, för det var riktigt moddigt och halt när vi körde hemåt i natten.

Tyvärr tyckte Smilla att 05.30 var en utmärkt tid att stiga upp. Jag höll inte riktigt med henne men nu sitter vi här och klockn närmar sig 08. Hon tittar på Dinosaurietåget och K sover. Det blev inte så många timmars sömn för mig så jag hoppas på en nap efter lunch. Annars är det väl ut och bygga snögubbe idag när vi ändå har snö.

Har ni fått snö?

lördag 21 januari 2012

Ladidaa

Jag har inte orkat blogga de senaste dagarna för det har varit sjukstuga här hemma hela veckan. Inte så nån har stannat hemma från jobb och förskolan, men förkylt, ont i halsen och huvudet. Jag har varit så inne bomben trött på kvällarna, lagt mig vid 21-tiden nästan var kväll. Igår var det nog rekord för jag låg och småslumrade mellan 16-18 på kvällen, var smått aktiv mellan 18-19.30 och sen halsovandes mellan 20-22 igen för att totalt däcka efter 22. Helt sinnes! Jag fattar inte varför jag är så trött.Visserligen har jag haft en intensiv arbetsvecka och det i kombo med förkylning gör väl ingen pigg. Det var förmodligen inte min bästa idé att träna styrka/puls på gymet i torsdagskväll heller. Just då kändes det helt underbart att vara tillbaka på gymet, men dagen efter mådde jag som en kratta. Note to self, inte träna med förkylning i kroppen. Så det innebär att helgens löppass tyvärr är inställda. Trist! Ingen löpning och ingen Jillian. Däremot massor med vila.

Ikväll ska K iväg på herrmiddag, och jag ska träffa söta C och lilla M, som är fru och barn till en av herrarna som ska med på herrmiddagen ikväll. Jag och C ska hänga med kidsen och äta en god middag. C är en mästerkock och lagar gudomlig mat som får smaklökarna att sprattla av glädje. Längtar!

Annars är det lite tvätt och städ och sova middag som gäller idag. Ligger efter med allt på hemmafronten den här veckan. Maken har fått fnatt och skruvat ner alla köksluckor för han ska se över dem och putsa till dem.

onsdag 18 januari 2012

Dagens musiktips

Älskar denna låten!! Den spelas flitigt i min iphone. Sitter faktiskt och lyssnar på den nu. Är inne i min rockperiod (den bästa musiken i mitt tycke, även om jag lyssnar på annat också) just nu. Finns så sjukt många bra låtar. Bästa med mitt jobb är att man jobba så otroligt mycket med musik i språk. Speciellt om man har elever som brinner för musiken.

VAD LYSSNAR NI HELST PÅ FÖR MUSIK?

tisdag 17 januari 2012

Toppad!

Jag vet inte vad Smillas farmor och plastfarfar hade gjort med henne igår för hon var totalt toppad när hon kom hem. Hon sprang bara runt och hittade på en massa bus hela kvällen. Så gissa om jag hade att göra?! Hon har ett speciellt litet skratt när hon gör saker som hon inte får. Låter nästan som ett liten häxa. Och till det ett riktigt flin som säger"jag vet att jag inte får men jag gör det ändå". Eftersom hon var så toppad var hon ju klarvaken när K kom hem från jobbet vid halv 8. Rätt kul faktiskt att se henne så i action, så vi lutade oss tillbaka och "struntade" i uppfostringsmetoder. Istället satt vi och förundrades och småskrattade åt hennes lilla show. Det är riktigt underhållande att ha en 1,5-åring hemma;) Framåt halv 9, vilket var sådär en timme senare än vanligt, somnade hon på 5 röda sekunder. Efter det var det jag som hade problem med att komma ner varv för det hade tydligen smittat av sig. Hahaaha.

Idag har jag lovat mig själv att lägga mig tidigt så jag slipper vara trött imorn när jag vaknar. Hoppas bara att jag håller det löftet.

söndag 15 januari 2012

Lördag och söndag

Helgen har varit superbra! Igår hade vi besök av familjen F från Karlskrona. Det var fullt ös från första stund. Ungarna lekte som om de sågs varje dag, och ändå var det i juni de sågs sist. Dagen igår bestod av promenad med familjen F när de anlände. Vi ville rasta av ungarna lite. Efter promenaden väntade våffelfika och kaffe. Medan ungarna röjde satt vi vuxna och catchade upp vad som hänt sen sist. Framåt kvällen blev det bastu, killarna först och vi tjejer sen. Tror att båda parter bastade närmare 2 timmar så det innabar att middan intogs kl 21. Hoppsan! När jag och J satt i bastun så hade killarna lagt barnen och fixat färdigt middan. Underbart! Gott att sitta bara vuxna ibland och äta en bit mat. Inga kids som spiller ut dricka och massa annat som ska fixas. Framåt natten blev vi himlens trötta av bastandet och ett par glas rödvin. Gäääsp. Jag tror jag somnade innan jag ens hade lagt huvudet på kudden.

Idag har det varit lugnt sen familjen F for hemåt. Enda vettiga jag gjort är att springa en kortis. Jag passade även på att köra backintervaller. Det var jobbigt men helt underbart att plåga sig lite extra. Nu sover S, och maken glor på handboll som enligt mig är en tråkig sport. Jag kollar lite bloggar och annat. Ska snart packa S väska för morgondagen då hon ska vara hos sin farmor hela dagen när vi jobbar. Förskolan har planeringsdag så där är stängt, och farmor lovade att ställa upp. Måste förbereda morgonen noga nu för annars blir det körigt. Jag ska köra maken till tåget, lämna S hos farmor som bor utanför stan, och köra tillbaka till stan. Stressigt för jag måste vara på ett viktigt möte kl 08. Men det ska väl gå. Nu mina vänner ska jag softa!

Natti natt

lördag 14 januari 2012

Lördag och förkyld Smilla

Jag har sovit sådär inatt pga Smillas förkylning. Hon fick komma in till oss framåt 02 inatt. Mellan 02-06 har hon mer eller mindre legat på mig och trängt ut mig långt ut på kanten så jag har legat som en makaron. Förkylningen är kvar, men hon är piggelin och det är bra. Det är ganska kraftig förkylning med hosta och heshet. Pratade med hennes fröken igår och alla ungar på förskolan var förkylda. Med tanke på hur mycket de pussas och kramas där så är jag inte förvånad att Smilla är sjuk. Nåja, sånt får man räkna med när man har barn.

Idag kommer bästa familjen F från Karlskrona till oss. De stannar till imorgon så vi hinner umgås ordentligt. Vi har inte setts sen juni förra året, men nu är det dags igen. Otroligt sköna och lättsamma människor.

Annars bjuder dagen på en kort löptur och i eftermiddag en promenad. Får se om jag hinner med Jillians pass idag. Har en hel del att göra innan kl 14 när vännerna dyker upp.

Trött och osminkad efter en natt med en förkyld kråka.

Trött...

...men det är ju lördag så glad ska man vara då!

fredag 13 januari 2012

Minus på min kropp

Okej, nu avslöjar jag resultatet av dukandieten som jag har kört denna vecka mån-torsdagkväll. - 2kg exakt. Jeheeeej!! Jag känner det definitivt i kläder och känner mig också slankare, eller vad man ska säga. Nu kommer jag inte följa dieten strikt, men fortsätta tänka på vad jag stoppar i mig i lagom mängd. Kommer att ibland köra dagar som innehåller dukanmat. Rätt enkelt att ta med sig till jobbet och så får man inte matkoma heller. Tyngdpunkten kommer jag att lägga på träning. I eftermiddag blir det ett löppass och Jillians pass. Det är ju trots allt så att jag vill tajta till fläsket, inte gå ner en massa i vikt. Bara så man kan känna sig lite mer fit.

Hejja mig!! Jag är så glad idag. Fredag och allt. Enda trista är att Smilla är sjuk, eller dunderförkyld. Så idag är jobbar hennes pappa hemifrån så slipper hon vara på dagis.

Nu ska jag gå och ta mig en kopp java med de kollegor som också har dykt upp på jobbet idag:)

Ha en fin fredag för det tänker jag ha, trots att det är fredag den 13:e. Tror ni på sånt???

Kollade ni?

Kollade ni på den nya serien av Lost-skaparna? Den på kanal 5 kl 20.00. Once upon a time heter den. Jag måste faktiskt säga att den verkar lovande.






Jag kollade även på Revenge som startade på tv3 kl 21. Den verkade också rätt lovande. Håller det i sig blir torsdagkvällarna tv-soffan. Sällan jag kollar på tv så det är väl helt okej. Är sjukt trött på alla sångprogram,mat-och dietprogram. Gillar inte Talang, Biggest loser och annat trams. Ge oss nåt nytt istället!



torsdag 12 januari 2012

Som ett brev på posten

Jahaja, superförkylningen från hell kom som ett brev på posten när S gick tillbaka till förskolan efter jullovet. Grrr. Ganska så väntat men aaah så trist. Sen jag hämtade henne i eftermiddag strax efter 15 så har det forsat ur näsan på henne. Nu sover hon, men vi får väl se hur det går inatt ifall förkylningen spökar med henne. Utöver förkylningen så trillade hon idag när vi skulle gå till bilen från dagiset. Tror hon bet sig i tungan för hon blödde ur munnen. Inte mycket. Tittade och kände på tänderna men det verkade sitta som de ska. Sen blev det ju inte direkt bättre att dångade i sitt söta lilla huvud i bildörren. Jag undrar om körde på alla fredan den 13:e kort idag? Hur mycket otur som helst för liten. Hennes humör har pendlat upp och ner som berg-och-dalbana hela eftermiddagen. Minst sagt svettigt att vara själv med henne då.

Huset är städat och tvätten otvättad. Den får jag ta tag imorn. Orkar inte idag. Den här veckan har varit så intensiv på jobbet, allt man måste komma ihåg sen innan lovet. Pluss att veckan har varit händelserik, som lärare har man verkligen många bollar i luften för att använda ett klyschigt uttryck. Tack och lov är det fredag imorn och då har jag bara en lektion och den är mellan 12-13.30. Sen är det heeeeeeelg!!

Pooldrömmar åter igen

Snart helg igen! Helt galet vad fort den här veckan har gått. Torsdagar är bra dagar för då är alla på jobbet glada att det snart är helg igen.

Idag innebär dagen mest jobb, hämta S på dagis, eftermiddagspromenad med S och hund, lek och bus, kvällsmat, bada S, natta henne och sen Jillians pass på det. Nånstans i schemat måste jag klämma in lite tvätttid också, och helst lite städtid så det är fint när vi kommer hem från jobbet imorn. Den där städerskan hade varit fin att ha, men det lär jag få glömma ett tag till då vi fick in poolpriset igår. Det får vara värt varenda liten slant att bygga vår pool.  Om ni går i poolbyggartankar kan jag rekommendera att slå till nu i januari-februari eftersom de flesta poolföretagen vill sälja ut modellerna för 2011 och få plats med årets nyheter. Man kan verkligen pressa priset och få till en bra deal.

Nåt sånt här tänker vi oss. Då ska den byggas i anlsutning till bastun och runt poolen ska det bli ett rejält trädäck så man kan hänga där med vännerna i sommar.

Bild på pool lånad från HomeExpo.



Och om vi ska kunna hänga där måste vi givetvis ha nya utemöbler. Tur de har en superbra outlet i Osby i aprilmånad när man verkligen kan göra superduperfynd. Jag tänker mig nåt i konstrotting, typ en soffgrupp, ett lågt bord och ett par fina solsängar (heter det så?). Det ska verkligen vara ett ställe att relaxa och njuta av livet och umågs på ett lättsamt sätt.



Och så vill jag gärna ha nåt sånt här nere vid sjön... Ett par amerikanska däckstolar.


Det är nåt sånt som tankarna går runt. Inget som är bestämt, men fundera och planera måste man göra.

onsdag 11 januari 2012

Onsdag

Idag är det dag 3 med dieten. Det gick bra igår med, är nöjd med maten och har inte gått hungrig. Men visst måste jag medge att jag saknar en macka på morgonen till kaffet. Sockersug har jag inte. Maken satt och gottade igår men jag hade inga bekymmer att låta bli. Jag har inte alls mått dåligt dessa dagar när jag har ändrat maten. Det har känts precis som vanligt. Dieten fortsätter idag och imorn, men på fredag ändras den lite. Jag har nog gått ner i vikt, känns som det, men vill inte väga mig förrän fredag.

Det blev ingen träning igår. Jag hade planerat in Jillians pass igår, men jag hade lite känningar i ett knä som ibland krånglar så jag lät gårdagen bli en vilodag. Arbetsdagen igår var ganska tuff så jag var supertrött i skallen hela eftermiddagen och det satt i resten av dagen. Men idag är allt som bortblåst så det blir Jillians 30 day shred och motionscykel.

Nu får jag sätt fart om jag ska hinna träna innan jobbet. Åker dit senare idag för jag ska iväg och vaccinera S med Twinrix inför Thailand. Hon var för liten för den sprutan förra året när vi åkte. Hoppas det går bra idag!

måndag 9 januari 2012

Dukandiet, träning och jobb

Det var med lite skräckblandad känsla som jag insåg att dietdagen var kommen även till mitt liv. Hur ska detta gå var min första tanke imorse? Jag som i vanliga fall tror på att äta det man vill men med måtta. Men nu tänkte jag rivstarta, och känner att jag vill ner ett par kilo snabbt. Sen får man ju hoppas på att de heller inte återkommer på besök. Jag tycker inte att jag är överviktig, väger 65 kg till mina 170 cm. Målvikten är 60-62 kg, men mest av allt vill jag tajta till kroppen. En kvinna ska ha former.

Så hur har det gått idag då? Jo tack, bara bra! Jag är nöjd med dagens måltider som har bestått av ägg, lax, lite kyckling och keso. I dryck har kaffe och vatten slunkit ner. Svårast var att avstå ett glas morgonjuice och alla goda apelsiner. På jobbet blev jag utsatt för två fikor, eftersom det var terminen första arbetsdag bjöd skolan på förmiddagsfika. Det löste jag genom att enbart dricka svart kaffe occh hoppa frallan. På eftermiddagen var arbetsgivaren givmild igen så här i början av året och det bjöds på kaffe och bulle. Tog bara kaffe och hoppade bullen, vilket inte alls kändes besvärande. Jag var nästan förvånad själv. Jag har inte haft något som helst sockersug idag, egentligen inte på en hel vecka. Det är himla skönt!

Träningsmässigt är jag riktigt nöjd med dagen! Det blev ca 4 km löpning i snöfallet. Himla mysigt att löpa när snön föll i stora flingor. Hunden och jag hittade varandras tempo snabbt idag såinget krångel med löplinan. Efter löppasset körde jag Jillians 30 day shred. Idag är det dag 7 så på torsdag går vi över till nivå 2. Vet redan att jag hatar armhäningarna på nivå 2. Nästa löppass infaller inte förrän på fredag, tyvärr. Makens arbetstider knasar till mina löppass den här veckan. Så jag har planerat att givetvis köra Jillians pass varje dag, och ett pass på motionscykeln här hemma. Det får bli cykeln på onsdag.

Btw så var det dags för oss att idag återgå till jobb efter 2,5 veckas ledighet. Eller maken har ju redan jobbat en vecka. Det var roligt att jobba igen! Tror att Smilla tyckte det var kul att vara tillbaka på förskolan och röja. Det gick jättebra att lämna henne där imorse. Dock har hon varit lite kinkig sen vi kom hem, trött misstänker jag. Nu sover hon sen 30 min tillbaka. Nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen. Måste lägga mig i tid ikväll... inte somna som halv ett igår!

Ha det gott!

Tänk när det såg ut så här förra vintern! Underbart! Utsikt från vårt soldäck.

Nu kör vi!

Jaha, då kom då dagen jag bestämde mig för att testa en diet. Jag är ju inte så mycket för sånt, men paniken för att visa sig i bikini snart börjar krypa upp på mig. Är ju inte värst många veckor tills vi ska till Thailand. I vilket fall som helst så blir det dukandieten nu. Jag kommer definitivt att köra 4 dagar, helst ända till fredag. Problemet kommer att bli att avstå från juicen på morgonen. Jag är beroende av det ;) Min kompanjon i dieten är Den här bloggerskan.

Träningsmässigt kommer det bli ett löppass idag, samt Jillians 30 day shred. Löpningen kommer att gå i lugnt tempo. Till lunch blir det lax. Kvällsmat får lösa sig sen. Ska ta och kolla upp lite tips. Det ska bli intressant att se om det ger några resultat.

Jag har varit duktig på att avstå socker denna veckan. Undantaget var igår när vi åt efterrätt, då råkade det slinka ner maränger. Mumsigt var det! Just ja, syndade med ett glas cola idag också, men annars har det varit en bra vecka.

Okej, håll tummen nu att det går bra med dieten!

söndag 8 januari 2012

Dag 6, vänner & jobb

Idag var hittills segaste dagen med Jillians 30 day shred. Det är sjätte dagen idag som jag kör det. Jag kände mig lite seg i kroppen, och det var jobbigt med armhävningarna i början som jag tycker hon gör en miljon av. Jag är så sjukt svag i armarna och axlarna. Det är verkligen något som jag måste jobba mer med. Men nu är passet avklarat för idag. Kanske berodde segheten på ett par glas vin igår i goda vänners sällskap? Förmodligen.

Det var lugnt med träningen idag. Inget löppass var inplanerat, utan det blev en promenad framåt lunch. Nästa löppass blir förhoppningsvis imorgon eftersom maken kommer hem i hyfsad tid från jobbet imorn. Jag ska ju köra igång med dukandieten imorn också. Om jag minns rätt ska man ha in 20 min träning när man kör den dieten så Jillians pass blir utmärkt. Det tar ju inte mer än 25 min.

I övrigt var det lugnt här hemma idag. Lite städ efter gårdagens trevlig besök av fina vännerna C&A och kidsen E&I. Smilla älskar att leka med deras stora dotter E. Så himla skoj att se de bägge små igår leka loss som två små huliganer. Förr sågs vi oftare, tyvärr har det blivit mer sällan nu. Det är väl så när folk har fullt upp med sitt. Men det var kul att ses igår och vi hoppas att det inte dröjer alltför länge till nästa gång.

Imorn är det dags för jobb igen efter 2,5 veckas ledighet. Det har varit gott att vara ledig. Jag har ingen jobbångest, ska bli rätt trevligt faktiskt. Ända ångesten är att stiga upp kl 05.10.

Hoppas ni har haft en go helg!

Juicepress

Min man har tjatat hål i huvet på om en juicepress ända sen han kom hem från Sydafrika i somras. Där hade han fått färskpressad juice och var nu helt förälskad i det. Nu har han äntligen skaffat en. Han fick ett presentkort på jobbet i julklapp och den la han på juicepressen. Jag måste medge att jag var lite skeptisk, men oj så fel jag hade! Det är bland det bästa vi har i huhållsväg. Vi pressar juice till höger och vänster, det är morotsjuice, apelsinjuice, grapejuice, äppeljuice, päronjuice, blåbärsjuice, you name it. Helt besatta är vi. Men maskinen är super bra! Det är en från OBH Nordica. Enda jobbiga är att regöra det men det överlåter jag åt maken ;) Sitter just nu och njuter av min favoritjuice, nämligen grapejuice. Makens favvis är morotsjuice.

En sån här är det.


lördag 7 januari 2012

Gymbekymmer löst!

Wohoooo nu har mina gymbekymmer löst sig på bästa sätt! Igår när jag och S var ute på eftermiddagspromenad sprang vi på min f.d kollega E, som var ute och löptränade. Hon berättade hon och H (även hon en f.d kollega) skulle börja träna på torsdagar på en ort som ligger 1 mil från oss. Det bästa är att det en superduktig instruktör på det passet. Jag har tränat för henne innan och hon kan verkligen på en att ge allt och  lite till. Sånt gillas! Så vecka 3 startar träningen. Just ja, passet heter puls/styrka, en perfekt kombo för mig. Jag har gått på det innan och jag gillar kombon. Tror att passet är på 75 min om jag minns rätt. Känner mig superglad över detta då jag har saknat att träna på gym.

Idag blir det ett löppass på morgonen och efter det kör jag Jillians 30 day shred. Jag är lite mör i kroppen efter gårdagens träning. För att förtydliga, eftersom det föll bort i texten igår, så ska jag köra 2 löppass i veckan fr o m måndag. Så träningen framöver kommer att bli så här: 2 löppass, Jillians 30 day shred varje dag till början av feb, 1 puls/styrka pass 1gång/ v (start v 3), dagliga promenader (ett måste då vi har hund). Jopp känns gott. Så här ser schemat ut till vi far till Thailand. Där ska jag simma (kommer att ha egen pool samt stor pool på området) och jag tror där finns gym på området också. C, som ska med, är inte svårövertalad för träning. Men det får bli sporadiskt där, inget måste. Sen kör vi igen när vi är hemma enligt schema.

Nu ska jag slöa lite framför tv;n.

fredag 6 januari 2012

Löpning och 30 day shred

Fick sovmorgon idag till halv 9. Gott! Maken och dottern hade gått upp kvart 8. Detta jullov har varit guld värt sovmässigt. Vi har haft sovmorgon så gott som varje dag sen två veckor tillbaka. Ljuvligt! JAg känner mig mer utvilad än vad jag ser ut.

Jag började dagen med en snabb frukost för att sen sticka ut och springa en runda på 4,5 km. Vädret idag är helt fantastiskt! Solsken och vindstilla för en gångs skull. Det gick bra att springa, hunden var något övertagad till att börja med så jag hade fullt sjå med att lugna ner honom den första 1,5 kilometern. Sen hittade vi vår takt. Nån som vet om man kan lyssna på musik samtidigt via spotify som man kör appen runkeeper??? Jag har svårt att springa utan musik. Annars får jag återgå till pulsklockan igen. Det gick strlålande bra att springa idag. Nu blir det minst ett löppass till denna vecka. Från och med måndag blir det löppass i vckan fram tills det börjar ljusna om eftermiddagarna och kvällarna, då ökar jag till 3 som jag brukar har vår och sommar. Riktigt bra perioder kör jag 4 löppass.

Efter löppasset körde jag Jillians 30 day shred. Jag trodde att det skulle kännas tungt efter löppasset men det gjorde det inte. Det var väl endorfinerna som hade kickat igång i kroppen. Jag tog i så svetten lackade;) I eftermiddag väntar en promenad med hunden och Smilla runt sjön. Får se om vi kan lyckas lura med oss pappan i huset också.

I övrigt väntar en lugn dag i hemmets vrå. K grejjar ute i trädgården och finslipar detlajer i bastun. Jag ska städa och tvätta och hänga med bästa tjejen i världen.

Vad gör ni idag?

En svettig mamma efter sitt träningspass med bästa tjejen



Puss!

torsdag 5 januari 2012

Längtar

Jag längtar såååå himla mycket efter våren och sommaren nu!! Jag brukar vanligtvis inte ha något emot vintern, men att kalla det här för vinter är en överdrift. Vi har knappt sett snön denna säsongen. Trist. Det är bara grått, blött och mörkt. Bläääh. Det hade varit så mycket roligare med snö, då kan man göra mer saker ute t ex ka pulka och bygga snögubbar. Det är tur vi ska till Thailand snart så vi kan få lite värme och sol.

Satt och kikade på vårkläder och blev att längta ännu mer efter våren. Väntar dock med att beställa då det blir shopping i Bangkok först.

Ska snart ta tag i Jillians pass för den här dagen. Sen väntar en kort promenad med hunden. Vi ska nämligen till stan idag jag och S. Jag måste förbi jobbet en runda, måste kolla en grej på jobbdatorn, så S får haka på. Sen ska vi handla lite mat inför helgen. Ikväll väntar bastukväll här hemma. Gott!

Längtar efter detta!!!

Hemma i trädgården
På promenad runt sjön

Barfota i gräset hemma i trädgården


onsdag 4 januari 2012

Nya byxor från Fjällräven

Jag har länge önskat mig nya friluftsbyxor från Fjällräven. Gissa om jag blev glad när det låg ett paket från Naturkompaniet till mig på julafton?! Wohooo! De blir perfekta för lite uteliv, ja skog och natur då ;) och för att ha på promenad med hunden. De är supersköna! Passformen är helt perfekt. Kan verkligen rekommendera dessa! Tyvärr gör bilden inte riktigt rättvisa för de är snyggare i verkligheten. Färgen är också finare och mjukare irl. Jag fick dem i grönt. Nu är det bara jackan jag vill ha också. Men det får bli en senare fråga.

Bilden är lånad från Fjällrävens hemsida.
Modellen heter Tundra fixed trousers och färgen är dark olive.

Storm åter igen och lite träning på det

Inatt har det stormat här nere i södern. Igen. Är det tredje eller fjärde stormen sen första advent? Jag sov uselt pga blåsten, oroade mig för träd som kunde trilla på huset då ett stort träd nära vårt hus stöp i backen i den föregående stormen. Men just nu är det rätt mysigt att sitta i soffa och slösurfa nätet medan elden brinner i kaminen och Smilla pysslar och leker.

Jag hoppas att blåsten lugnar ner sig till kvällen då jag ska springa en runda. Det blir förmodligen samma runda som i månadgs, dvs 5km. Tanken är att vi ska ta en promenad också med hunden, men då får det allt lugna ner sig lite blåsmässigt ute. Jag har klarat nu 3 dagar utan onödigt socker. Bra bra! Känner inget sug efter det heller. Jag funderar på att testa Dukandieten, även om jag inte alls är för dieter eller särskilda sätt att äta. Kanske kör jag igång den på måndag, inte denna vecka då träningen är ganska intensiv.

Happy onsdag på er! Gott att vara ledig hela veckan!

tisdag 3 januari 2012

Träning

Kom igång med träningen igår precis som jag hade planerat. Hela november och december har träningen varit ganska sporadisk. Men nu så, nu när nya året har kickat igång och jag har fått vila under lovet här så är jag fylld med ny energi och lust att träna. Denna veckan blir en riktig kickstart, det är så jag funkar om jag ska igång med något. Måste köra intensivt för att komma in i det rejält. Igår blev det promenad med bästa grannen K, hennes barn och hund. På kvällen väntade en 5 km lång löptur, som gick över förväntan bra. Jag var allt lite chockad över att det gick så bra. Jag höll ändå ett hyfsat bra tempo och det var lagom kuperad terräng i asfalt. Jag är nöjd med matintaget också, det blev inget utöver det jag skulle äta dvs inga onyttigheter. Nu har jag klarat 2 dagar utan socker. Jeeej!

Idag väntar 5 km promenad och till kvällen Jillians 30 day shred. Längtar faktiskt redan.

Just nu funderar jag på hur jag ska få ihop träningstid när jag börjar jobba på måndag. Jag vet att det kommer att bli lättare att sticka ut och löpa när det börjar ljusna om nån månad. Funderar på om jag kan få ihop ett pass på gymet i stan antingen före jobbet eller efter jobbet nån dag. Det hade varit riktigt skönt. Gå dit och köra järnnet! Ska man träna på gym så ska man göra det ordentligt, inget mesande, vare sig man är tjej eller kille. Eller?

Jag funderar på att skaffa hopprep och lite tyngre hantlar att träna med här hemma.

Nån mer som är igång med träningen??

Så här glad är man precis innan man sticker ut på en löptur

Jag var inte precis ensam ute i löparspåret igår. Sällan man träffar på så mycket folk efter kl 19 en måndagkväll som promenerar i rask takt eller springer. Det var nog väldigt många nyårslöften som var ute och rörde på sig ;) Undras om det är lika många på onsdag när det är dags för nästa löppass?

måndag 2 januari 2012

ARG på Telenor, Bredbandsbolaget, CSN och vårdcentralen

Just nu är jag sjukt irriterad på telenor och Bredbandsbolaget!! Jag har suttit i telefon med dem i 45 min, för att kunna reda ut en faktura samt avsluta ett nr. Innan det blev klart kopplade de runt mig 15 ggr innan jag till sist lackade ur och då blev de väldigt hjälpsamma plötsligt och bad om ursäkt. Det är nästan lite skrämmande att det ska vara så. Låt oss säg att man har problem med språket eller inte vet hur man står på sig då är det lätt att bli överkörd av dem. Helt galet att man ska behöva ryta ifrån för att de ska bli behjälpliga. Det märkliga var att de inte ens kunde svara på alla mina frågor och det var då de ville koppla mig vidare.Det mest bisarra var att jag ville avsluta ett nr som vi knappt använder och där månadskostnaden är högre än samtalsavgifterna, då ville de fortfarande ha 69 kr/månad av mig för ett nr som skulle avslutas helt och hållet. Det slutade med att jag tecknade nåt miniabonnemang för 19 kr/månad. Då var jag riktigt sur och arg. Vette tusan om man ens ska ha kvar dessa bolag? Eller de är väl likadana allihop.

Efter det tog vi svängen med vårdcentralen. Ringde först till den i byn men den var stängd till och med 9 jan, så jag ringde till den i stan. Där frågade jag om Twinrix för barn, men då kopplade hon mig till BVC-sköterskan som skulle återkomma till mig. Det gjorde hon efter 30 min, men med svaret att jag får prata med vårdcentralen för att få svar på mina frågor. What!!! För hon pysslade med barnvaccinationer och inte resevaccin. Okej kunde hon kanske koppla mig? Nope, det kunde hon inte trots samma vårdcentral och byggnad. Så jag fick ringa upp vårdcentral igen, stå i kö, och boka tid vilket gick utmärkt denna gång. Ska det vara så? Eller är det bara jag som tycker det är knas? Nåja, en tid fick vi iaf.

Till sist väntade CSN. Suck, suck, och åter suck. Otrevligt bemötande. Skulle återkomma dit om en vecka. Hoppas på ett trevligare bemötande då.

Tur jag slapp ringa veterinären idg för jag hittade hundens papper med de uppgifter jag ville ha. Annars kanske jag hade blivit sinne på dem med;) SÅ jag kan meddela att jag har suttit i telefon mer eller mindre hela förmiddagen idag. Till slut har de mesta löst sig, men inte efter en fight. Det är tur man inte är en mes som inte kan stå  på sig. Oroa er inte, jag har inte varit otrevlig bara väldigt bestämd ;)

Så trött på att man ska ha abonnemang för allt idag. Trött på att behöva ha 39 knapptryckningar innan man kan tala med en levande person, trött på att de inte kan svara på frågor, så trött på det så jag är glad att vi piffar upp denna dagen med träning och en tur till Kristianstad på eftermiddagen. Jag ska byta mina Fjällrävenbyxor som jag fick i julklapp till en annan storlek. Ni ska få se dem sen.

Så nu glömmer vi det här och är glada igen för inte katten ska de få förstöra min dag!
Arg som ett bi på Telenor och Bredbandsbolagte m.fl