fredag 30 september 2011

Thailand

Wohoooo det är fredag och nu är det finally bestämt att det blir Thailand i februari. Vi kommer att hyra en kompis villa där. Hur fint som helst och lite enklare när vi är två barnfamiljer som reser ihop. Biljetterna ska bokas på söndag. Nu känns det genast lättare att ta sig igenom vintern igen.

torsdag 29 september 2011

Vilken tur!

Imorse när jag hade släppt av maken vid tåget så satt jag i bilen och tänkte på mitt jobb. Då slog  mig tanken att jag kan skatta mig lycklig som verkligen gillar mitt jobb. Jag älskar att undervisa och jag älskar att jobba med ungdomar. Visst är det krävande i perioder men så är det väl med de flesta jobb. Men även om jag älskar mitt jobb så kan jag inte se mig själv jobba med detta resten av livet. Vad mer jag skulle vilja göra är en stor gåta för mig än så länge, men å andra sidan är det ju ingen panik med att komma på det heller.

Nu får jag ta och jobba vidare. Lååång dag på jobbet. Har mitterminskonferens och storkonferens på eftermiddagen. Efter jobbet ska jag och S hem till fina fina fina C och hennes lilla pojk, M. Tänkte vi skulle hänga med dem en stund.

Ha det bäst!

tisdag 27 september 2011

En sprucken display på Iphonen och lite shopping

Börjar med att berätta att kvällen igår med A och R, våra nyfunna vänner från England, var supertrevlig. Så kul när man träffar nya människor och det finns huuur mycket som helst att prata om. Nu ser vi fram emot när de kommer hit nästa gång, förhoppningsvis redan i oktober, annars i november.

Dagen idag började väl si sådär. Jag upptäckte nämligen att klinkersgolv och iphone inte är en bra kombo. Jag råkade nämligen tappa min iphone i golvet så hela displayen sprack i ett vackert mönster. Visst är det bara materielt, men ack det sved i hjärat ändå. Ända tills jag kom på att iphone 5 släpps nån gång i höst eller vinter. Tja, då har man ju alltid anledning att byta telefon ;) Tur i oturen är att displayen går att laga. Det finns tydligen en kille i Kristianstad som gör sånt och när jag pratade med honom så skulle han fixa det. Gott! Fick ett helt otroligt bemötande av honom. Sånt gillas.

På lunchen hann jag med en snabb runda på stan. Det blev nya skor till S, ett par från PAX. Det blev även ett par skor till mig med, ett par från H&M. Hmm, råkade visst köpa 2 tröjor med från H&M. Nåja, det behövs alltid nytt att ha på jobbet.

Hemma har jag och S hängt hela eftermiddagen. Vi har myst och lekt. Vid 7 var hon supertrött så jag puttade henne i säng och hon slocknade på en gång efter att ha druckit sin välling.

Nu ska jag ta och läsa era bloggar och vänta på att maken ska komma hem från jobbet.

Här är en del av det som blev shoppat idag
Tröja från H&M i blått.

Tröja från H&M

Dessa skor men i brunt från H&M

Skor till S från PAX

måndag 26 september 2011

Måndag

På jobbet nu. Ska strax dra vidare till salongen där dagens första föreläsning ska äga rum. Den handlar om nåt med IT och skolan. Jag håller tummarna för att det är intressant, annars blir det svårt att sitta still i 3 timmar.

Jag ska även till sjukgymnasten idag, den duktiga sjukgymnasten. Undrar om jag får akupunktur idag med? Det hade varit helt underbart om jag fick det.

I eftermiddag är det föreläsning nr 2. Just nu har jag glömt vad det handlar om. Lite för många grejer som snurrrar runt i huvudet på mig för tillfället.

Vid halv fem måste jag hämta S från dagis och sen är det bara hemåt för att fixa en bit paj till kvällen när A och R kommer. Det ska bli superkul att träffa dem! Det är alltid kul när man lär känna nytt folk, får lite andra perspektiv. A och R kommer från England och har köpt våra nuvarande grannars förra hus. Hittills harjag bara träffat dem en gång men de verkar vara väldigt lättsamma och laidback människor.

Ha en fin måndag!

söndag 25 september 2011

A sunny Sunday

Jag har haft en riktigt skön söndag. Dagen började med sovmorgon till kl 08.30. Gissa om det var ljuvligt! Efter frukost tog jag och grannen en promenad runt sjön med hundar och kids. Det har blivit en trevlig vana att varje lördag och söndag promenixa med grannen. Vi hinner snacka en massa trevligheter under tiden.

Egentligen har jag väl inte gjort så mycket idag, inget märkvärdigt iaf. Det har bara varit så himla skönt att bara vara. Denna veckan har varit rätt tuff, mycket på jobbet som pågår just nu, dumma nacken som har bråkat med mig, sen kväll igår då vi var i Lund hos goda vänner, och K som var borta på konferens ons-fre så jag var ensam med barn, hund och katt.

Jag passade på att städa och tvätta idag när S sov sin 2 -timmars tupplur. Efter lunch var jag och S ute i ett par timmar. Vi lekte i trägården och busade bland tvätten som hängde ute på tork. Det var superkul ända tills hon trillade och slog i näsan i backen. Aouch!

Framåt kvällen stack jag och doggisen ut och sprang en runda. Gott! Nu sitter jag och maken och häckar i varsin soffhörna med varsin laptop. Funderar på att lägga mig extra tidigt ikväll. Imorgon väntar en busy dag. Jag har studiedag på jobbet och senare på kvällen ska vi träffa våra nyfunna vänner från England. Kul!

Hoppas ni har haft en bra dag:)

Här får ni några bilder tagna med iphonen i helgen.


Städhjälp? S älskar att dammsuga.


Lånat pappas Iphone


Njuter

Njuter av en fin söndag! Vädret är helt fantastiskt! Hörs senare ikväll.

lördag 24 september 2011

Didriksson overall

Nu är den införskaffad, Smillas nya vinteroverall. Det blev en Didriksson, dock inte i den färgen jag ville ha, men men. Det blir bra så här. När S vaknar ska jag prova den på henne och se om den är bra i storleken. Det känns lite tveksamt, de är ju stora i storleken Didriksson. Jag gillar deras kläder i övrigt så jag hoppas att den kommer att passa.

Nu ska jag bara ta och beställa mössa och ullställ till henne så ska hon nog ta och klara sig genom vintern. Funderar på att beställa från Cosykids. Just ja, skor behöver vi också. Vantar har vi köpt och Smillas mummo och ukki (mormor och morfar) var så snälla och skickade ett paket till henne med vantar, strumpor och krage som hon kan ha i vinter. Tack tack! Pust, det känns som det är en hel del som ska handlas, och det är ju inte billigt alla gånger men det får det vara värt. Jag lägger dyra pengar på mina egna friluftskläder så varför skulle jag inte göra det för min dotter också. Hon är värd varenda slant. Jag törs inte ens titta på vad Haglöfs har för små barn för då kommer mitt ha-begär att väckas till liv


Denna från Didriksson blev det. Bild lånad från babyshops  hemsida.
På Babyshop.se kan ni läsa mer om overallen.

torsdag 22 september 2011

Spana in detta! Så underbart sött!

Har ingen bra dag idag, världens värk i nacken som sedan leder till en underbar huvudvärk från hell. Det känns som om jag har upplevt det förr. Men slutgnällt nu, det blir ju inte bättre av det. Istället njuter vi av den här undebara videon med pappa och dotter som sjunger tillsammans. Det är så man smälter. Så ta en stund och spana in dessa två videos!




onsdag 21 september 2011

Onsdag

Lilla S sover sen en timme tillbaka och jag sitter och häckar i soffan nu. På tv;n går Bonde söker fru, tittar inte med lyssnar men ett halvt öra.

Idag är jag supertrött. ZZZzzzzzz. Ska nog snart lägga mig. Jag har haft en intensiv dag på jobbet idag, intensiv men väldigt bra. Det känns som jag och klassen hittar varandra mer och mer nu. Det är en skön klass med många goa elever. Dock avslutade jag dagen på jobbet med att bryta av nyckeln till datorskåpet, till råga på allt elevernas datorskåp. Ett bekymmer om nån lärare ska använda datorerna första lektionen imorgon. Oooopppss...

Eftermiddagen hemma ägnades helt och hållet till Smilla. Vi har ätit middag och efter det blev det lek i hennes rum. Sista halvtimmen satt vi i soffan och gosade, tittade i böcker och lite på tv. Hur mysigt som helst.

Imorgon håller jag tummarn för min underbara vän E, som väntar på ett jobb besked. Hoppas hon får det!

Pssst, resplanerna är inte helt spikade än, men snart hoppas vi! Så jag bjuder på en gammal bild från när vi flög till vår amerikanska familj i november förra året.
På flyget mellan Amsterdam och Detroit. Lilla S var bara 6 mån!

tisdag 20 september 2011

Shopping

Jag var ner på stan en snabb sväng på min lunchrast. Fördelen och nackdelen med att mitt jobb är att det ligger bara 5 min från centrum. Alldeles för lätt att spendera pengar. Tur att man har mycket att göra på jobbet så man inte hinner springa i affärerna. Det hade väl slutat med att jag var ruinerad.

Idag var jag tvungen att köpa ett fleeceställ till S, eftersom personalen på förskolan hade efterfrågat det. Hon ska tydligen ha det på sig när det är dags för middagsluren. De sover ju utomhus och det är varmt och gosigt att ha ett fleeceställ på sig då. Jag hittade ett på KappAhl som jag känner mig nöjd med. Köpte en storlek större än vad hon vanligtvis har. Tänker att det kan vara skönt om det inte sitter för tajt. Det blev ett rött fleeceställ, funderade först på ett blått. Jag kan tycka att det är så trist att behöva välja mellan två färger jämt, ge mig nåt i grönt, brunt, lila eller vilken färg som helst bara det inte är standardfärgerna. Nåja, nu är det inhandlat och det känns bra.

Jag köpte även en mössa som hon kan ha på dagis. Jag är inte helt nöjd med mössan så jakten på den perfekta mössan går vidare. Den duger som en tillfällig lösning. Jag vill INTE ha en Hello Kittymössa.

Nästa steg blir att köpa en ny vinteroverall. Funderar på en Didriksson. Vad har ni köpt för overall till era barn? Tydligen ska ju KappAhls overall ha fått väldigt gott betyg i Vi föräldrars undersökning. Overallen måste vara slitstark och vattentålig. Så vad rekommenderar ni??

Fleeceställ från KappAhl och mössa från Lindex

måndag 19 september 2011

Akupunktur

Jag var hos sjukgymnasten idag och det var ljuvligt! Hon var fantastiskt duktig och seriös med sitt jobb till skillnad från den förra dåren jag träffade för nån vecka sen. Han gjorde inte ett dugg medan det idag rasslade till. Malin, sjukgymnasten, hade en grundlig utfrågning, sen vred, vände och kände hon. Därefter blev det några övningar för nacken, och efter det fick jag akupunktur. OMG! Det var hur nice som helst. Mötet hos sjukgymnasten avslutades med att jag fick med mig ett litet schema med övningar som jag ska göra varje dag. Jag fick även en ny tid nästa vecka. Wohooo jag längtar till nästa vecka! Nu ska det banne mig bli ordning på min nacke och mina axlar. Efter två bilolyckor så har den fått sig sin beskärda del av otur. Och nej, jag var inte orsaken till nån av olyckorna så jag är ingen trafikfara ;)

Första olyckan voltade vi kompisens pappas sprillans nya tjänstebil i Sälen. Ooops. Var galet halt ute då. Andra gången var det en 18-årig tjej som precis fått körkort och missade stoppskylten så vi fick väja rakt in i en annan bil för att slippa fronta. Båda gångerna fick sig min stackars nacke ett par törnar. Och det får man betala för idag.

Imorgon är det jag som möblerar om på mitt skrivbord på jobbet. Ska flytta datorn så den står bättre.

Nähä, nu ska jag kolla era bloggar.

Inte nu igen!

Hela familjen har åkt på världens förkylning. Igen. Det var ju inte alls länge sen vi var snuviga hela högen. Det började med Smilla förra veckan och nu i helgen blev både jag och K snoriga. Hatar att vara förkyld! Jag har verkligen inte tid med det, speciellt inte denna veckan. Nåja, jag är iaf inte så sjuk att jag inte kan jobba. Mest snorig, vilket kanske inte är så kul för mina kollegor, men de är ju förkylda hela bunten så det kvittar väl.

Idag ska jag iväg till en ny sjukgymnast för den förra var inte riktigt klok i huvudet. Nu vet jag vem jag får och hon verkar redig. Jag hoppas på en lösning för min nacke och axlar.

Blir inget långt inlägg för min käre kollega M är hemma och vabbar idag. Helt huxflux fick jag väldigt mycket att göra.

Ha en bra måndag! Här har ni nåt småroligt att skratta åt en måndag.

söndag 18 september 2011

Sökord

Alltid kul att se vilka sökord som gör att folk hamnar på min blogg. Just nu är det vanligaste sökordet mrsjanuary.blogspot och sunshine & clouds blogspot.  Lite udda att den som söker på "stormbyar" hamnar på min blogg. Vad katten har jag då skrivit om?! Väderrapport förmodligen. Annars verkar det som om folk som söker på Thailand, bebis, bärstol och Vaude hamnar här. Jag har haft några riktigt udda sökord också men kommer för tillfället inte ihåg dem.

Ni är en stadig skara som läser här inne. Kul:) Har ni en blogg så lämna gärna en kommentar för jag är nyfiken på nya bloggar.

lördag 17 september 2011

Lördag och Thailandsdrömmar

Vaknade för en stund sen och kände mig lite småsnuvig. Hoppas bara att det blir så. Är väl lilla fröken som har gett mig dagisbaciller. På henne rinner näsan konstant men hon är piggelin i övrigt.

Idag blir det en hemmadag och det ska bli underbart skönt. Ska väl snart ut och gå med doggisen, tänkte höra om grannen ska med på en runda runt sjön. Vi brukar försöka promenera ihop på helgerna. Det är alltid trevligt med sällskap. Ikväll kommer C och H och deras lilla M samt hunden K. Då ska det planeras resa! Det hänger på några detaljer men jag hoppas att resan blir av. Skulle vara så himla skoj att åka iväg till Thailand med C och H och lilla M. Vi har gjort en tidigare Thailandsresa ihop och då hade vi verkligen superkul! Utöver det har vi gjort en roadtrip i Sverige och en massa utflykter gemensamt och alltid haft kul ihop. De är enkla sköna människor som är rätt softa och avslappnade. Ååh vad jag längtar til ikväll nu!

Dags att styra stegen mot köket och plocka undan frullen.

Bjuder på några bilder från vår senaste Thailandsresa som var i mars 2011.








,


fredag 16 september 2011

Busunge

Vår lilla tjej är verkligen en liten busis som för det mesta är på gott humör. Hon är en riktig liten fixare och mixtrare. Just nu är hon mycket för att organisera saker och ting, t ex ska gosedjuren läggas på rad och så lägger hon sig bredvid. Det är kul att iaktta henne. Jag önskar jag hade en dold kamera på förskolan så jag kunde se vad hon har för sig där.

Hon ljudar också en hel del, eller mest hela tiden. På förskolan berättar hennes fröknar att munnen går i ett på henne. Hmm undras vad det kommer ifrån? Jag är ju så tystlåten ;) Så coolt att hon förstår både finska och svenska. Dock säger hon alla ord på finska och inget på svenska men förstår bägge språken. Tvåspråkiga barn är väl lite sena med att prata.

Hon älskar att bli jagad så hon rymmer gärna när det är dags att klä på sig. Då springer hon bort till sängen, ställer sig där och skrattar.




Had enough


Jag kan inte tröttna på denna låten! Älskar den!!

Utflykt

I lördags var vi på utflykt hela lilla familjen. Vi var och inspekterade ett eventuellt kommande framtida projekt. Just nu smider vi lite planer som bjuder på en del möjligheter. Mer än så kan jag inte säga, men har säkert anledning till att återkomma. Sorry för helighetsmakeriet, gillar egentligen inte sånt men det är min mans projekt så jag vill inte gå in mer på det.

Här är vi iaf på utflykt.

Jag och S


K och doggisen



De bästa!


torsdag 15 september 2011

Lilltoan är klar!

Wohooo wohooo! Äntligen så är lilltoan helt klar, eller klar har den ju varit i ca 5-6 veckor, men vi har väntat på den eländige rörmockarn. Han som aldrig dök upp trots ett x antal påringningar och som i slutändan blev sur för att vi hittade en annan som gjorde jobbet åt oss. Hantverkare verkar vara ett släkte för sig, ett släkte som har svårt med tidsuppfattning. Enda pålitliga hantverkaren som jag träffat på är vår elektriker. Han kommer när han säger att han ska komma, och kommer han inte så lyfetr han på luren och meddelar detta. Det gillas!

Men för att sluta hacka på hantverkarna kan jag berätta vad vi har gjort. Från början var utrymmet ett litet skafferi. Det skafferiet har vi flyttat till en annan plats i köket. Vi spikade igen den gamla nedgången till källaren och gjorde om det till ett miniskafferi. Den nya nedgången hamnade i salongen där vi tog upp ett hål i golvet och satte in en trappa. Den nya lilltoan är verkligen liten men perfekt. Det fanns ju ingen toalett på entréplan innan, bara en i källaren och en på ovanvåningen. Det ska bli himla skönt att slippa ha folk rännande på vår toa där uppe. Lilloan fyller verkligen behovet av en gästtoa.

Vi rev ner väggarna, satte upp nya gipsplattor, spacklade, slipade och gjorde allt underarbete som krävs för våtutrymme och därefter kaklade K väggarna och klinkade golvet. Vi passade även på att sätta in nytt tak. Utöver det fxade vi till den gamla dörren, slipade och målade. Så i stort sett så har K gjort det mesta utom att fixa med el och vattenarbete. Han är duktig K, min hanydman.

Nu ska lilltoan bara pimpas med nya handdukar och annat plock. Det ska bli kul att shoppa loss!

Så här blev det (ganska opimpat  för tillfället).


onsdag 14 september 2011

Två saker

Jag har nog aldrig längat så mycket efter helgen som jag gör nu. Vill bara veta nu, helst redan igår, om vi kommer iväg till paradiset. Jag är såå otålig. Lördag lördag lördag...

Bloggandet går sådär just nu. Mest för att jag har drabbats av kramp i fantasin. Kanske beror det på att några vänner i helgen råkade få reda på att jag har en blogg. Jag har ju helst velat hålla skrivandet för mig själv, men min man råkade försäga sig. Innehållet i bloggen är ju inte direkt hemligt, men ibland är det skönt att hålla saker för sig själv och inte dela dem med sin närmaste omgivning. Jag har kommit fram till att jag inte tycker oma tt skriva för människor jag känner. Detta var ju sättet att släppa kraven på en perfekt skriven text. Äh, vilket svammel så nu ägnar jag mig åt jobbet istället.

Psst! Ikväll är det dags för första föräldramötet på förskolan. Det ska bli spännande och kul!

måndag 12 september 2011

Kanske Thailand ändå

Det blir kanske Thailand ändå i vinter, trots att vi inte skulle. Vi hade ju storslagna planer på att dra till Mexico, men efter att ha pratat med folk som varit där så ändrade vi oss. Sen funderade på på Egypten och sen Kanarieöarna, men inget av det lockar så jättemycket. Egentligen hade vi väl bestämt oss för nåt av det, men sen så ringde ett par kompisar och sa att de ska till Thailand. Där skulle de hyra ett hus som tillhör en gemensam vän till oss alla. Så nu lutar det åt det, bara några få detaljer som måste falla på plats, viktiga sådana som är rätt avgörande egentligen kom jag på.

OM det nu blir av så åker vi i början av mars, flyger dit reguljärt med ett par dagars stopp i Bangkok på vägen dit eller hem, resten av tiden tillbringas på Hua Hin med eventuella utflykter till närliggande öar. Vi blir fyra vuxna, eventuellt sex vuxna som åker och två barn. Så nu håller vi tummarna stenhårt för att det ska bli genomförbart! På lördag avgörs det.

Nån som varit till Hua Hin? Nån som kan rekommendera vilket flygbolag man ska flyga med när man flyger reguljärt till Thailand?

fredag 9 september 2011

Ny låt och på underbart fredagshumör

Upptäckte eller rättare sagt hörde en låt imorse som jag inte hört förut och den gjorde mig på sjukt bra humör! Älskar när man upptäcker låtar som man bara faller för, ungefär som att vara kär. Vad vore livet utan musik?

Låten jag tänker på är Had enough med Danko Jones. Underbar underbar! Den kommer att spelas flitigt i min spellista framöver.

Befinner mig på jobbet nu och mår tipp topp. Inga krämpor idag och det känns som om livet leker igen. Idag klarar vi av dagens lektion som ligger mellan 12-14, sen iväg och storhandla inför helgen, hämta S på förskolan, hem och intensivgosa med henne, piffa till mig och sen iväg på personalfest ikväll på jobbet. Lärare måste bara älska sitt jobb som håller sin kräftskiva på jobbet. Hahaha. Jag är lekansvarig tillsammans med 2 kollegor till. Det blir en blandad kompott av lekar. Jag är glad att jag är lekansvarig för jag avskyr lekar på vuxentillställningar. Så nu kan jag styra och ställa utan att behöva delta ;)Tycker sånt är tramsigt. Leka kan jag göra med mitt barn, är jag på fest vill jag jag umgås med andra vuxna utan att leka.

Dock kommer det inte bli så sent för min del ikväll för vi ska få besök från Karlskrona imorn, goda vänner som kommer med sina barn. Då ska vi iväg på en spännande utflykt. Avslöjar längre fram vad det är om det är nåt som går igenom.

Nehej, nu måste jag jobba!

ÖNSKAR ER EN UNDERBAR FREDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

torsdag 8 september 2011

Bättre

Idag mår jag bättre, tack och lov. Bara liite ont i nacken och huvudet. Däckade fullständigt igår efter jobbet. Idag har jag jobbat och orkat med det så det känns skönt. Så mysigt att gosa med lillfisen idag, orkade ju inte göra nåt med henne igår. Typiskt nog så somnade hon redan strax efter kl 18. Att gå på förskola tar nog lite på krafterna. Men hon verkar trivas superfint där och hennes fröknar verkar vara underbara och varma människor som jag känner förtroende för.

Imorn är det fredag och dags för personalfest:)

onsdag 7 september 2011

Uselt

Mår inget vidare idag heller och har sovit uruselt inatt pga av värk. Ändå av nån märklig anledning befinner jag mig på jobbet. Jag borde kanske ha varit hemma...

tisdag 6 september 2011

F-n!!!

Började känna mig risig vid lunchtid idag på jobbet och sen dess har det bara eskalerat. Så nu ligger jag är i soffan och har svinont i halsen och världens frossa. Lite synd om mig är det allt. Mellan kl 16 och 19 har jag bara myst med S. Har inte orkat göra så mycket mer så hon har inte haft den roligaste mamman idag. Tur i oturen att hon var trött och gosig.

Håll tummarna att jag mår bättre redan imorgon! Jag vill inte vara hemma från jobbet.

Nu ska titta vidare på Halv åtta hos mig.

Sliten, trött och eländig

Effektiv

Jisses det minsann i 290 igår när jag kom hem från jobbet. På en timme hann jag köra hem från jobbet (2mil), handla snabbt, hämta S på dagis och laga mat (lasagne). Jag är imponerad av mig själv ;) Hahaha. Vi får se om jag är lika effektiv idag.

Är på jobbet nu och ska ge mig i kast med jobbuppgifterna strax. Men först koka kaffe eftersom jag är först på plats. Kommer hit strax efter 7 varje dag. Idag händer det nog inte så mycket. Enda planen hemma sen är att laga mat och rasta hunden och bada S. Och mysa med henne i mängder. Bästa med att hon är på förskolan på dagarna är att hon har blivit ganska gosig av sig. Hon har inte riktigt ro till att sitta still annars vår flicka. Det finns alltid nåt att upptäcka eller undersöka enligt henne. Men igår satt vi och tittade i hennes böcker länge. Så himla mysigt.

Vad gör ni idag?

måndag 5 september 2011

Monday Monday Monday, it's a funday

Var tar helgerna vägen? Fattar inte riktigt det. Det känns som om tiden går galet fort. Helgen var underbar, bra shopping i Ullared ochmys med familjen. Jag kommer med en redogörelse senare i veckan vad som blev inhandlat. Gårdagen tillbringade jag med världens bästa flicka, nämligen busfröet Smilla. Vi promenerade, lekte i trädgården, busade inomhus och tog ett bad på kvällen. Hon var rätt trött när det var läggdags.

När Smilla hade somnat ägnade jag kvällen till att surfa resor. Hittade dock inget som föll mig på läppen. Grrr. Jag vet inte var jag vill att vi ska åka. Egypten lockar på ett sätt men när jag frågade folk på fejjan om de rekommenderade det så var det väl si sådär respons på det. De flesta hade haft magsjukedagar när de var där, och på det sättet vill man ju inte tillbringa sin semester. Speciellt inte med lilla S.Egypten kanske inte är så barnvänligt? Nån som läser som varit där med barnm? Sen hittade jag nåt på Kanarieöarna som verkade bra, men där är ju inte så varmt. Grrr för det. Thailand? Men det är ju så vansinniga priser under sportlovsveckorna och åka dit och bo på 3-stjärnigt lockar inte. Äh jag vet inte. Men nu verkar det som om ett par vänner med deras lilla pojk vill följa med så vi ska försöka slå våra kloka huvuden ihop. Fortsättning följer...

Imorse lämnade vi skrutten på förskolan gemensamt. Idag är det den verkliga verkligheten som gäller, både jag och K jobbar hela dagen så nu är det på riktigt. Jag ska hämat henne vid 4 så det är en lååång dag för henne där. Vi lämnar henne kl 06.45 varje morgon. Så visst var man pigg när klockan ringde 05.00 imorse.

När vi kommer hem är det mys som gäller i mängder! Mat och mys.

Vad hittar ni på idag?

Pssst, sorry för dåligt kommenterande på era bloggar just men har haft tajt med tiden. Ska läsa ikapp ikväll:)

söndag 4 september 2011

Egypten? Kap Verde? Thailand? Vad?

Vi funderar på en resa i vinter ändå. I know, vi är kassa, vi skulle ju inte åka. Nu är det inte helt bestämt ändå, utan vi kollar mest runt och jämför priser. Men är det nån läsare som varit i Egypten i februari? Hur varmt och säkert är det vädermässigt? Nåt annat som kan rekommenderas att resa till? Vi har ju varit till Thailand många gånger och vi vill till nåt nytt nu. Frågan är bara var? Gärna barnvänligt då Smilla ska med. Gärna 4 eller 5- stjärnigt. Så kom igen nu om ni har bra tips! Och kravet är att vi måste åka i februari då jag har sportlov. Enda nackdelen med att vara lärare;)

fredag 2 september 2011

Dumma dumma dumma tänder som bråkar med min flicka!

Igår var det ingen rolig kväll med Smilla. Hon hade nog fruktansvärt ont i tänderna som är på väg att ploppa upp. Hittills har hon aldrig lidit särskilt mycket av att tänderna har kommit, men igår var det annorlunda. Hon gick och grävde i munne hela tiden och grät ganska mycket. Hon som typ aldrig gråter. När hon skulle sova hade hon supersvårt att komma till ro. Jag tyckte så synd om henne. Till slut fick hon somna i min famn. Under natten sov hon hyfsat bra och idag är hon rätt pigg och verkar inte ha så ont. Utöver tänderna så är det ju förkylningen som spökar. Kanske har det ett samband?


Jag jobbar mellan 12-14 idag så jag och S har verkligen haft kvalitetstid nu på morgonen. Vi har lekt och busat en massa. Nu ska vi snart ut och rasta doggisen runt sjön. När jag kör till jobbet kommer S farmor hit och passar henne under tiden. Sen är det äntligen helg! Wohoooo!

Ikväll blir det fredagsmys med räkor och vitt vin til det. Jag ser fram emot det. Får inte blir för sent bara då jag ska upp tidigt imorgon. Jag och Sara ska köra till Ullared och shoppa. Jeeehejj! Vi får väl se om det är bra eller inte. Jag har inte varit där sen jag bodde i Halmstad och jag flyttade därifrån år 2000 så det är ju ett tag sen. Jag hoppas på att få tag på en del kläder till S. Behagliga kläder som han kan röja i på dagis.

Ha en lovely fredag!

torsdag 1 september 2011

Vabbar

Då är jag hemma och vabbar idag. Hon mår ganska bra idag, det är snorandet som är värst. Ingen feber alls idag eller igår kväll och natt. Hoppas det håller sig så. Hon sov hyfsat bra under natten. På nåt märkligt vis har hon lyckats hålla sig vaken hela förmiddagen idag. Jag lyckades precis få henne till att somna. Vi får se hur länge hon sover, hennes middagslurer brukar ju vara ca 2-2,5 timme, men jag är tveksam till det idag med tanke på snuvan.

Jag passar på att tvätta och städa nu när jag ändå är hemma och vabbar. Då slipper jag göra det imorn efter jobbet. Jepp, jag ska jobba imorn eftersom Smillas farmor kommer hit och passar Smilla. Förskolan har ändå stängt imorn för de har planeringsdag. Så jag kör bara in och håller min lektion och kör hem igen direkt efter.

I eftermiddag ska vi ta en promenad runt sjön med doggisen. Jag tror att grannfrun och hennes barn gör oss sällis.

Ha det fint!