onsdag 31 oktober 2012

Shoppingen från Emporia

Detta blev resultatet av söndagens shopping på Emporia i Malmö. Ett par svarta stövlar till mig och lite tröjor att ha på jobbet samt ett par vinterskor till Myran.
(Samtliga bilder lånade från respektives hemsida)


Stövlar från Nilsons

Gina Tricot

Gina Tricot

Gina Tricot

Vikingskor Intersport

 

tisdag 30 oktober 2012

Grymt!!!

Mår som en prinsessa just nu! Precis nyduschad och hemkommen från gymet och kvällens cirkelpass. Imorgon väntar nog grym träningsvärk. Härligt! Insåg ikväll hur mycket jag har saknat gymet och träningsvärlden och all pepp man får därifrån. Lovely!

Just another great day

Igår var jag vansinnigt trött och orkade inte skriva en endaste rad här på bloggen. Ni ska få se shoppingresultatet från Emporia ikväll istället. För snart ska jag och Myran hoppa in i bilen och bege oss till Kristianstad och Andys lekland där. Vi ska dit med min vän och kollega M och hennes dotter S, som är så gott som jämngammal med Myran. Det skiljer exakt 20 dagar mellan dem. Vi ska först till Andys och sen tar vi en lunch på Donken för maten på Andys är bara dyr och mindre god. Efter lunch går nog jag och Myran en runda på stan. Jag hann ju aldrig köpa en ny vinterjacka i söndags så jag får kolla vidare. Jag har bestämt för att strunta i Desigual-kappan och köpa mig en varm och skön jacka istället, typ en Didriksson. Drömjackan är ju från Fjällräven men jag känner inte att jag kan lägga 4500 kr på en jacka just nu.

Ikväll väntar gymet:))) Jag och vännen R har bokat pass kl 19.30. Ikväll blir det cirkelträning. Det ska bli riktigt gött och skaka liv i musklerna och känna av träningsvärken imorgon. Jag ska absolut in på ett pass till i veckan. NI vet ju hur jag funkar, jag måste kicka igång träningen intensivt för att verkligen bli beroende. Jag ska även få in ett par löppass den här veckan. Vi är ju lediga hela familjen denna veckan så man får passa på att träna lite xtra då. Lyx att få tid tillsammans. K jobbar bara idag och jag jobbade bara igår. Lovely.

Dags att sätta fart nu.



söndag 28 oktober 2012

Emporia

Dagen har tillbringats på nyöppnade shoppingcentrat Emporia i Malmö. Vilket ställe! Jag är galet nöjd med dagens shopping. Men jag får återkomma imorgon om vad det blev för jag är så trött nu. Dagen har innehållit shopping, fotosession i Katrinetorp och middag hos makens bror och hans sambo. En superhärlig dag med trevligt sällskap.

Over and out.

lördag 27 oktober 2012

Got myself a new hair colour

Jag var och färgade håret igår. På sistone har jag haft en gräslig utväxt som jag har stört mig på. Jag gick till en ny frisör igår, en av mina gamla elever som nu jobbar på en av stans frisörsalonger. Jätteduktig var hon! Jag kommer att gå dit nästa gång med. Det blevv bara en färgning och ingen klippnign alls då håret faktiskt inte alls var slitet.

Så här blev det. Rödbrunt med diskreta mörka partier. 

onsdag 24 oktober 2012

Loads of fun plans

Det finns en massa bra och roliga saker att se fram emot just nu. Utan någon inbördes ordning så ser jag fram emot dessa saker;
  • nästa veckas ledighet med skojigheter inplanerat
  • kommande helg och middagsträff med familjen J
  • veckans träningspass
  • kväll med goa kollegor som innehåller föreläsning, champagne och snittar
  • tjej-och glöggkväll med samma goa kollegor (ena kollegans dotter är superduktig på att sminka så hon och hennes kompis ska piffa till oss en kväll och så ska vi ut på krogen och dansa!)
  • tid med bästa familjen O-J i Köpenhamn. Alla resor med dem är roliga och minnesvärda:)
  • sista Twilightfilmen på bio med samma tjejgäng som alltid
  • fler dinner dejts med fina vänner
  • julklappshandlande
  • tid med mina föräldrar (hoppas hoppas hoppas vi på) kärlek!
  • att det inte är så vansinnigt långt kvar tills vi far till Thailand
  • kommande shopping på Väla Blir Emporia i Malmö i stället (nya shoppingcentrat)
  • mysiga helger med familjen
And the list goes on and on and on...

tisdag 23 oktober 2012

A day filled with laughter is a good day so watch out for days without any laughter

Jag har haft kul på jobbet idag. Döpt om daggmaskar till daskmaskar. Låter ju dötrist här när man skriver det, men har man hela sammanhanget klart för sig så var det kul. Jag och bästa kollegan M höll iaf på att dö av skratt.

Jag har även lyckats med konststycket att blöta ner min rygg i en sån där vattenfontän som ska vara bra för luften i rummet. Jag och kollegan M (igen) hade ett snabbt möte med chefen och ekonomitanten och då lutar jag mig bakåt och rakt in i fontänen. Givetvis ger jag ifrån mig ett töntigt skrik varpå alla vänder sig om och tittar förvånat på mig. Kollegan M trodde jag blev superglad av kompen vi pratade om och trodde jag hade flippa fullständigt, typ att jag skulle ge mig på chefen i ren glädje.  Hahaha:) Jag kan berätta att mötet slutade till vår fördel och vi fick se vår chef dansa. Har jag nämnt att jag har världens bästa kollegor?! M är sjukt rolig och jag skrattar så jag vrider mig som en mask på en krok varje dag.

måndag 22 oktober 2012

Hotelltips anyone??

Yeah what's up? Här är allt bara fint! Friska, krya och förvirrade, så med andra ord är allt som vanligt. Härligt!

Idag har dagen mest bestått av jobb och hemmasysslor och lek med Myran. Nu sover hon och jag, K och Studenten sitter i soffan framför tv:n och nördar oss med varsin laptop. Visst är vi sociala!? Jag ska snart kika på hotell i Köpenhamn. Nån som kan tipsa om ett bra och fint hotell där?

Passar på att visa makens senaste projekt här hemma. Ni vet, Mr Jag-måste-ha-ett-projekt-alltid är igång nu igen sen ca 1,5 månad tillbaka. Vet inte om jag har berättat det men han har rivit ner på vår entrétrapp och ska bygga en ny där. Jag har fått bestämma designen på den:)

Så här ser det ut nu. Gräva gräva och dränera och sen fylla igen och bygga nytt och säkert nåt annat som jag missat.



Så här ska det bli. Enkelt men i mitt tycke stilrent. Tänker mig också (redan) ett par fina krukor med blommor och nån lykta.



lördag 20 oktober 2012

Just a few pics from our day

Vi har haft en helt underbar dag jag och lilla Myran. Vi har verkligen haft kvalitetstid tillsammans och jag har njutit av varje sekund. Hon är så otroligt klok, rolig och mysig min lilla unge. Älskar dig så mycket som det finns antal stjärnor.

Här får ni några bilder från vår dag. Vi åkte till Denningarums gård en bit från oss. De öppnade upp försäljningen av pumpor bara för oss. Snacka om service! Där passade vi även på att leka i lekparken en stund samt kika på djuren som de har där.

Nere vid ån i Denningarum

Åka rutschkana är kul!

Vi klappade hästar (ponnysar???)

Tog en cykeltur till affären. Håll hårt i Ninan

Trädgårdsstäd hanns också med idag

Plockade undan det sista av sommaren vid poolen:(

Mata hästarna

Kika på svarta ankor

Myyyst

Grisar i Denningarum

Köpt pumpor i Dennigarum. Hahaha hur har de små pumporna hamnat??

Mer djur idag

På väg i bilen i ett höstligt landskap
Fiskat vid vår lilla sjö

Hoppat från stubbar

Hängt upp ljus trädet

Ätit äpplen från vår trädgård

Badat och tatt på pyjamas

Vår ena pumpa
 

Back on track again and it feels great

Lördag och jag mår BRA igen!!! Underbart att känna sig som en människa istället för en walking dead. Ärligt talat så trodde jag att jag skulle dö igår så hemskt var det. Jag fick knappt i mig nån vätska alls igår förrän sent på kvällen när K blandade ihop Coca cola och salt som jag fick dricka. Vidrigt men effektivt för jag kvicknade till efter det och fick även i mig en rostemacka. Brrr vilken hemsk dag det var. Nu ligger vår stackars utbytesstudent och K och kräks...

För att slippa det magsjukehuset en stund idag ska jag och Myran sticka iväg till en annan sjö här i krokarna och leka. Där finns en fin lekplats och man kan gå längs med sjön och kasta sten. Där finns även en skog som man kan strosa runt i. Vi behöver massor av frisk luft. Känner att jag behöver rejäl dos av frisk luft. Jag som är ute varje dag blir knasig och seg av att vara inne. Det ska ju faktiskt bli 17 plusgrader här idag:) Tror även att vi kör till stan och köper en pumpa som vi kan fixa till och sätta på soldäcket.

Måste bara berätta att vi hade lite action så här ute på landet vid 21-tiden igår kväll. Vi satt i soffan och såg på tv när blåljusen (brandbilar) kom nerkörande på vår lilla nerfart. Är ju bara vi och grannen som annars kör ner här. Jag trodde först att det hade hänt nåt hos grannen men brandbilen fortsatte till sjön nedanför vårt hus. Då tänkte vi att det var ett olyckstillbud. Senare visade det sig att nån j-la idiot har satt eld på pumphuset som ligger längs med promenadslingan runt sjön. Vilka idioter det finns! Hoppas att de får fatt i dem.

Nehepp nu får vi sätta fart på den här dagen!

Piggare idag o än fortfarande osminkade och ofixade på morgonkvisten

fredag 19 oktober 2012

Oh no. Hate this shit.

Fördel med magsjuka är att man får en fin platt mage, om än tillfälligt ;)
Nackdel med magsjuka är att man mår så pyton att man inte bryr sig.

Så jepp, nu är det min tur att vara magsjuk. Vaknade kl 03 imorse och fattade inte varför jag mådde konstigt. Jag trodde jag drömde ett tag att jag var sjuk ända till den bistra sanningen slog mig som en slägga i huvudet. Magsjuk. Yack. Hoppas bara att det går över fort. Jag som aldrig någonsin varit magsjuk innan vi fick barn. Men det blir väl lätt så att man ´åker på det när man torkar kräk.

Over and out...

Sjuk, blek och eländig. Tycker synd om mig själv idag.

torsdag 18 oktober 2012

Getting better

Vi blir hemma idag med jag och Myran. Hon piggnade till på eftermiddagen igår efter att ha sovit i nästan 3 timmar. Åt bra på kvällen och sov gott hela natten. Just nu leker hon med sina dockor och vagn. Hon ska tydligen på fest hon och dockorna. Men som sagt eftersom hon kräkte igår morse så får hon bli hemma idag. Imorgon är det kort dag på förskolan så då får hon dit. Skönt nästa vecka ska hon vara där 4 dagar för på fredag nästa vecka ska hon med mig till jobbet och vecka 44 har jag ju höstlov.

Med tanke på att hon verkar rätt pigg idag så får vi nog försöka aktivera oss på nåt vis idag. Vädret ser ut att bli fint och varmt så vi går nog ut en runda nu på förmiddan. Sen får det bli pyssel med Playdoh, måla och annat.

I eftermiddag när K kommer hem sticker jag ut och springer en runda runt sjön. Känner mig så rastlös redan nu på morgonen.



onsdag 17 oktober 2012

Fy F för denna eländiga sjuka

Idag är det vab för min del. Myran är sjuk. Hon vaknade tidigt imorse och var lite kräkig, mest slem som kom upp. Ursäkta detajerna. Det verkar som det är magsjuka för det är flera barn på hennes förskola som har åkt på det. Tar vilken förkylning som helst istället för magsjuka. Hatar den eländiga sjuka! Risken finns ju nu att jag åker på det lagom inför helgen.

Givetvis är det slut på all form av dryck här hemma. Vatten är det enda. Jag får väl blanda ihop lite vätskersättning till Myran. K är på mässa hela dagen och kommer inte hem förrän mellan åtta och nio ikväll. Är det inte typiskt?

Jag behöver verkligen vara på jobbet på fredag annars måste jag avboka en massa möten. Men det verkar som K kan jobba hemifrån då så det ska väl lösa sig så länge jag inte blir sjuk. Snälla snälla låt mig slippa magsjuka den här gången. Minns senaste rundan alltför väl fortfarande. Örk och ångest.

Trångt i sängen imorse, magsjukt barn och kelen katt. Gillar verkligen inte att ha Katten i sängen.

tisdag 16 oktober 2012

Love life

Årskortet till gymet i stan är införskaffat nu! Tjohooo, Fitness 24Seven nu kommer jag!! Det ska bli underbart att komma igång att träna på gym igen. Bland de bästa är att kortet kostar mig bara 980 kr för hela året. Kan det bli bättre pris för träning? Jag menar, jag får träna dygnet om jag så vill. Det finns många bra pass, gym, tja you name it.

Jag känner mig så taggad nu inför träningen. Har fått så konstiga bekymmer med ryggen på sistone så den behöver nog träning. Man får inte glömma bort att ta hand om sin kropp.

Annat kul somm händer är att en känd träningsbloggerska kommer till stan i början av november och håller en miniföreläsning kring hälsa. Vi är några tjejer på jobbet som ska dit. Ett litet jippo på en av bankerna i stan, så det bjuds även på champagne och snittar. Like like like.

Kom igen bli torsdag nu så jag kan gå och träna! Tills dess en bild på mig efter jag hade sprungit i söndags.

måndag 15 oktober 2012

Säljes Hunter och Desigual!

Nån som är intresserad av att köpa ett par blå Hunterstövlar i storlek 37? Använda ca 7-8 ggr, något slitna i färgen. Gillar dem men de är för små för mig insåg jag nu när jag var tvungen att ha tjockare strumpor i. Så jag tänkte köpa mig ett par i storleken större. Är du eller nån du känner intresserad så lämna en kommentar eller mejla mig på adressen som står i presentationen. Testar att sälja här, sen åker dt ut på Tradera.

Har även en Desigualtopp i M som jag kan tänka mig att sälja.

Pris Hunter: 370 kr
Pris Desigual: 200 kr

Hunter

Desigualtoppen framifrån

Bakifrån




söndag 14 oktober 2012

Gymet here I come!

Nu hoppas jag att det lilla som är kvar min förkylning tar och försvinner ut ut min kropp. För nästa vecka ska här köpas årskort till gymet i stan. Jag har fått bekymmer med ryggen så jag måste börja träna. Gissa om jag längtar??? Det ska bli galet roligt att komma igång på gymet igen. Planen är att jag ska gå på två pass i veckan. Får se vilka pass det blir. Gymet har rätt många roliga pass så man får väl prova sig fram. Åh vad jag längtar!!! Det var år och dar sen jag tränade på gym sist. Måste har varit när jag bodde i Krstad för många år sen. Då tränade jag på gymet 4-5 dar i veckan. Men det var på den tiden jag pluggade och hade hur mycket tid som helst. Nu får det som sagt bli 2 dar i veckan och i bästa fall 3 när det funkar. Jag valde gymet i stan för de har bäst utbud. Det får vara värt att köra in dit nån extra runda. Eventuellt blir det morgonträning en dag i veckan innan jobbet, och det innebär att jag får ta bussen hemifrån strax efter 05. Gäääsp!

Jag måste köpa lite nya träningskläder och ett par träningsskor. Funderade om jag ska köra till Stadium outlet i Krstad nån dag för att iaf kika på linnen och byxor där.

Så nu längtar jag tills ondag när jag ska på veckans första pass! Idag slöar jag vidare i soffan efter en supertrevlig kväll igår tillsammans med familjen O-J. Säger bara, vilka fina vänner vi har:)))))

Myran på väg till sin kompis T 4-årskalas.

Håller hårt i paketet

Mumsig tårta




lördag 13 oktober 2012

Helgplaner och lite bilder

Jag har varit iväg på lägerskola med mina elever så därför har det varit ont om tid till bloggandet. Men nu är det helg så nu kan jag ta tag i det igen. Jag måste bara säga att vi hade helt otroligt vackert väder när vi var i Magnarp med eleverna. Det var klarblå himmel, solsken, varmt och havet låg alldels spegelblankt i dagarna två. Idag ser det inte lika fint ut där ute, regn och gråa tunga moln. Men det kan ju vara mysigt det med.

Idag är det fullt ös här hemma. K ska iväg till Krstad ett tag och jobba. Direkt när han kommer ska vi på barnkalas, T fyller år. Därifrån blir det snabbt hem och fixa lite med mat och undanplockning för ikväll kommer familjen O-J hit på en bit mat. Det ska bli trevligt för det var ett tag sen vi sågs, alltid kul att hänga med dem.

Tja, det är väl så dagen ser ut i stora drag. Så allt är väl bara bra här. Enda lite trista är att jag är lite smått förkyld så jag kan inte springa. Nåja, nästa vecka ska här köpas gymkort men mer om det ett annat inlägg.

Lite bilder som jag tog när vi var i Magnarp.

Vid havet

Stillsamt och vackert



Rofyllt

Kossor  som strosade runt


Jag på tidig powerwalk vid havet

Frost


måndag 8 oktober 2012

Long time ago

Hujj, idag var det jobb hela långa dagen. Måndag avklarat, så med andra ord full fart mot helgen. Jag har faktiskt inte hunnit göra så mycket idag mer än jobbat, lagat mat, lekt med Myran och tagit en dusch. Jag önskar jag hade en trevlig bok att läsa men har inte hittat nån som fallit mig på läppen. Är numera klar med trilogin om Mr Grey. Phjuuu. Skönt att den perioden är över.

I helgen var det fullt ös också. Personalfest som ni vet i fredags. Den var riktigt kul! Så gott som alla kom. Lördan hängde vi mest hemma, och på kvällen kom familjen J över hit på middag. Det bjöds på vildsvin, klyftpotatis och haricoverts. Till efterrätt bjöds det på hemmagjord äppelpaj med vaniljsås. De små damerna hade kul som helst när det bossade över en 5-åring. Insåg den kvällen att det är en bossig dam vi har här hemma.

Söndag var det mest hemmapyssel, tvätt och städ. På eftermiddagen åkte vi ut till ett friluftsområde här i krokarna och gick en runda. Myran fick springa av sig och studenten fick se lite av omgivningarna.

Resten av den kommande veckan går väl i jobbets tecken. Torsdag- fredag ska jag iväg på lägerskola med eleverna. Blääh. Är verkligen inte sugen på det, men får iaf en dags komp för det som ska plockas ut i samband med Thailandsresan. Åååh inte så vansinnigt länge kvar tills vi åker kom jag på nu.

Utflykt igår med fikatajm

Utflykt i ett överraskande regn

torsdag 4 oktober 2012

Tjohopp!!

Tjohopp!! Torsdagkväll och helgen knackar på dörren. Första veckan med vår utbytesstudent P är snart avklarad. Det har gått himla smidigt hela veckan. Han verkar vara en väluppfostrad kille. Det verkar även som han trivs på skolan han går på, och har nog fått vänner där redan. Det är himla bra att ha nån boende hos sig för man blir själv lite mer ordning och reda. Här har varit så ordningsamt hela veckan;)

Imorn är det dags för personalfest för min del. Hinner bara hem en snabb runda för att sen bege mig tillbaka till jobbet. Jag vet, vi är för tragiska men vi ska ha festen där. Hahaha. Ser faktiskt fram emot festen. Måste bara komma ihåg att hämta ut mina högklackade från skomakaren imorn så jag har nåt fint på fötterna.

Lördag blir det nog mest hemmahäng. På kvällen kommer våra vänner M & H hit med sina kids p middag. Så menyn måste väl planeras imorn. Borde ha gjort det idag men K är i Halmstad på konferens på hotell Tylösand, och jag vill gärna ha hans åsikt kring menyn då jag tänkt att han ska tillaga den.

Nu ska jag se på Revenge. Jag hade tänkt lägga upp bilder här men tycks ha gett min sladd till iPhonen till min mamma när hon fick min gamla iPhone. Måste komma ihåg min extrasladd på jobbet.
Ha det gott, gott folk!





















































































tisdag 2 oktober 2012

Gangnamstyle

Jag har hinner som vanligt inte skriva så jag bjuder på en rolig video från youtube. Ni har säkert hört talas om den. Mina elever gillar den verkligen, och de modiga törs även köra dansen i korridoren ;) kanske blir det den på personalfesten på fredag...