torsdag 15 september 2011

Lilltoan är klar!

Wohooo wohooo! Äntligen så är lilltoan helt klar, eller klar har den ju varit i ca 5-6 veckor, men vi har väntat på den eländige rörmockarn. Han som aldrig dök upp trots ett x antal påringningar och som i slutändan blev sur för att vi hittade en annan som gjorde jobbet åt oss. Hantverkare verkar vara ett släkte för sig, ett släkte som har svårt med tidsuppfattning. Enda pålitliga hantverkaren som jag träffat på är vår elektriker. Han kommer när han säger att han ska komma, och kommer han inte så lyfetr han på luren och meddelar detta. Det gillas!

Men för att sluta hacka på hantverkarna kan jag berätta vad vi har gjort. Från början var utrymmet ett litet skafferi. Det skafferiet har vi flyttat till en annan plats i köket. Vi spikade igen den gamla nedgången till källaren och gjorde om det till ett miniskafferi. Den nya nedgången hamnade i salongen där vi tog upp ett hål i golvet och satte in en trappa. Den nya lilltoan är verkligen liten men perfekt. Det fanns ju ingen toalett på entréplan innan, bara en i källaren och en på ovanvåningen. Det ska bli himla skönt att slippa ha folk rännande på vår toa där uppe. Lilloan fyller verkligen behovet av en gästtoa.

Vi rev ner väggarna, satte upp nya gipsplattor, spacklade, slipade och gjorde allt underarbete som krävs för våtutrymme och därefter kaklade K väggarna och klinkade golvet. Vi passade även på att sätta in nytt tak. Utöver det fxade vi till den gamla dörren, slipade och målade. Så i stort sett så har K gjort det mesta utom att fixa med el och vattenarbete. Han är duktig K, min hanydman.

Nu ska lilltoan bara pimpas med nya handdukar och annat plock. Det ska bli kul att shoppa loss!

Så här blev det (ganska opimpat  för tillfället).


2 kommentarer:

Johanna sa...

Jättesnyggt! Så ska vår lilltoa oxå se ut en dag.... :)

waterlily sa...

Vad fin den blev! Kram