onsdag 1 februari 2012

Ögoninflammation

Igår ringde de från förskolan och sa att S hade fått ögoninflammation, så det var bara att åka och hämta hem henne. När jag pratade med dem så lät som om hon var helt igensvullen och kladdig, men ärligt talat så var det inte så farligt. Idag har det knappt varat alls och svullnaden är så gott som borta. Visst förstår jag dem, ögoninflammation är ju väldigt smittsamt, men det lät verkligen som om hon var supersjuk när de ringde. Vi höll henne hemma idag från förskolan. Ögonen hade inte alls varat under natten. Smilla har tillbringat dagen hos sin farmor och plastfarfar. Skjutsade henne dit imorse. Det var himla snällt av dem att ställa upp så slapp vi vabba. Vad har hänt? Svärmor ställer upp till höger och vänster. Om det ser bra ut imorgon när hon vaknar får hon gå tillbaka till förskolan och sina vänner där, annars blir det jag som vabbar eftersom K har uppdrag på jobbet som gör att han inte kan jobba hemifrån imorgon.

Annars har det varit en sjukt stressig dag på jobbet. Vi har förberedelser inför nationella prov i svenska, och på nåt sätt har det strulat till sig rejält, utan att gå in på detaljer. Men det ser ut att rätta till sig efter dagens slit.

Nu blir det soffhäng resten av kvällen! Är nog lite sömnig, ska nog ligga och halvsova i värmen från kaminen. Riktigt kallt ute nu så det är gott att ha kamin.
Ha det fint!

3 kommentarer:

Sofie sa...

ja inget går upp mot värmen från en kamin när det är lite småruggit ute! vad skönt att det verkar vara en mild variant av ögoninflammationen och att hon kan gå tillbaks till förskolan imorgon!
Du har en utmaning som väntar på min blogg! Kram

Fiffi sa...

Så där var det med Oliver, de (förskolan) ringde och sa att Oliver hade ögoninflammation och jag fick komma och hämta honom. Visst, hans ögon var guckiga under ca 3-4 dagar men nån ögoninflammation var det inte. Men det smittar ju som pesten ändå, ögoninfekioner/klegg.
Hoppas att du/ni mår bra, imorgon är det fredag redan!! :O)
Kram

Lina sa...

Skönt att det inte va värre med S!
Alltid jobbigt med sjukdomar!

Här har vi fått en hel del snö idag, kallt som attans är det med, frös när vi gick till förskolan och lekte i förmiddags. H mår bättre för varje dag som går. Hostar en del, men antar det är astman med då det blir bättre när hon får andas i sin mask.Inte riktigt samma tjej, men snart så :)

Imorgon är det redan fredag, fort det går. Några planer för helgen?

Kramar