söndag 20 mars 2011

Thailand med bebis

Lite mera Thailand. Vi reste till vårt kära Thailand (3:e gången vi var där) tillsammans med våra goda vänner från Stockholm Mattias och Nadja och deras pojk Neo. De anlände dagen efter vi kom ner. Semestern funkade jättebra. Det är första gången vi åker på en längre resa tillsammans med vänner. Innan har det blivit korta weekends ihop med kompisar.

Vi drabbades inte av några magåkommor under resan. Och inget annat heller. Himla skönt! Det var rätt varmt under de veckor vi var, värmen låg på ca +34 grader. Smilla klarade värmen utan bekymmer. Vi var noga med att skydda henne från solens starka strålar, en dag var hon lite röd på ena armen men det gick snabbt över. Hon åt och drack precis som vanligt.Vi hade släpat med oss burkmat från Sverige till henne,,därav vikten på resväskan hahaha. Hon smakade på en massa goda frukter, hon älskade papaya, vattenmelon och annanas. Smilla hittade snabbt sin egen rytm där, vaknade runt 7 på morgonen, var vaken 3 timmar, sov 1-1½ timme, vaken igen i 3-4 timmar, sov 2 timmar och var vaken tills det var dax att sova vid 21-22 på kvällen och sov sen hela natten utan kludd. Hon hade egen spjälsäng som hon sov i.

Smilla var tokig i att bada. Tack för babysimmet! Hon badade gärna i både havet och poolen. Helst ville hon smaka på havsvattnet. Hon älskade att leka i sanden. Vill inte veta hur mycket av sanden som hamnade i hennes lilla söta mage. Men hon blev inte sjuk av det som tur var.

På kvällarna när vi åt ute fick hon crazy mycket uppmärksamhet av thailändarna som är tokiga i små barn. De ville gärna gulla med henne och bära runt henne. Och hon hade inget emot det. Tror hon blev översocial under den här resan. Jag tror att hon var kompis med alla på hotellet, de som jobbade där och övriga gäster. Fördel med att resa med barn är att det är lätt att få kontakt med en massa andra människor, det tycker jag är kul. Vi pratade med folk från en massa länder. KUL!

Hon anpassade sig bra under resans små äventyr. Vi åkte longtailbåt, vi hyrde segelbåt, vi åkte tuk-tuk, vi åkte taxi, vi promenerade och vi slappade. Hon verkade mest tycka att allt var ett härligt äventyr.

Så att resa med barn har absolut inte avskräckt oss, snarare tvärtom. I våra huvuden snurrar redan planerna på en ny resa. Blir inte Thailand dock, hur mycket vi än älskar det landet. Vi kommer att åka dit igen men nu tar vi paus och ser nåt annat. Mexico? Aruba? Seychellerna? Vad? Vi vet inte riktigt än vad men nåt. Har ni förslag??? Resan går i såna fall nästa vinter. Var vi ska i sommar är inte bestämt än. K åker ju till Sydafrika i maj. Mina föräldrar tycker nog vi är lite knasiga som inte kan nöja oss med Kanarieöarna eller nåt annat som är närmare. Inegt fel på dem ställena men vi vill nåt annat.


Poolbad

En av favvoservitriserna på hotellet

På Coral island

På hotellet

Happy baby


Provar mammas solhatt

Bad på Nai Harn beach


K och Smilla

Jag






För farfar i himlen

3 kommentarer:

Malin sa...

Åhh vilka underbara bilder!! Och vad skönt att det gick så bra med Smilla, kan tänka mig att hon trivdes...men vem skulle inte göra det?!

Kram och välkommen hem.

waterlily sa...

Vad roligt att allt har gått bra och vilka fina bilder! Mina föräldrar har rest mycket och de blev väldigt förtjusta i Aruba.

Johanna sa...

Så många fina bilder! O så härligt att allt gick så bra. Vi har börjat spana på att all inclusive hotell i Turkiet. Får bli något sådant enkelt nu känner vi. Men om jag får iväg min flygrädde make, ja det återstår att se.... =)