fredag 28 januari 2011

En dos Smilla

Idag har jag tänkt ägna hela dagen till att myspysa med det lilla monstret. Tänkte vi skulle leka, mysa och ta en promenad. Inga andra måsten här hemma idag. Jo ett, röja upp i köket. Det får bli fredagsmys hela dagen lång. Hon ska få sig en rejäl mammados och jag ska få en rejäl Smilla-mys-dos. Undras om hon nånsin blir trött på mig? Hon är ju mer eller mindre med mig hela tiden, i köket, på dass, i tvättstugan, i affären, på promenaden, på fikorna när jag träffar min vänner, enda gången hon inte är med mig är när jag springer. Inser nu att vi är som siamesiska tvillingar som är fastklistrade vid varandra, hhihi. Jodå, K tar hand om henne när han är hemma från jobbet. Han pysslar och leker med henne. Han är en bra pappa! Men ibland är hon grinig på kvällarna och då duger inte annat än mammafamnen.

Jag kan nog ärligt påstå att jag inte minns när jag sist var ifrån henne. När jag var hos frissan sist i typ oktober? Jo nån dag strax innan jul också när jag shoppade julklappar då passade mamma och pappa henne. Nä, jag lider inte av att behöva var med henne. Hon är rätt underhållande det lilla monstret =) Men för att använda dagens moderna ord så vore en stund för sig själv inte helt fel. Bara vara, utan att behöva tänka på någon annans behov. Undras om våra mammor och mormödrar också snackade om egentid? Eller är det ett modernt påhitt? Om jag minns rätt så har jag och K varit ifrån Smilla 2 ggr på 9 månader. En gång hos grannarna på middag och när vi var på casino i USA i ett dygn.

Även egentid tillsammans som familj är viktigt. Därför ska det så otroligt skönt att åka till Thailand och få några veckor tillsammans. Det finns de som tycker det är lite konstigt att man måste fara till andra sidan jordklotet för att få tid ihop som familj. Men jag tycker inte det, det är så himla skönt att slippa allt det vardagliga som man annars har här hemma, t ex disk, städ, tvätt, matlagning, renovering m.m. För även om man har familjetid hemma så finns allt det där trista där som SKA göras. I paradiset är det nån annan som bäddar vår säng, frukosten intas på nån mysig restaurang och du behöver inte diska undan, enda bekymret (förhoppningsvis) är om man ska hänga vid poolen eller havet, vilken utflykt man ska åka på, vilken restaurang man ska äta på osv. Gansa sköna bekymmer.

Så det där med egentid för både mamman och pappan är nog bra, både tillsammans och var för sig.

Nu dax för maxdos av Smilla!

Inga kommentarer: