fredag 13 juli 2012

Resa i vinter

Vädret gör att jag och K sitter och drömmer om en utlandsresa i vinter. Vi som inte skulle åka nånstans sa vi. Men å andra sidan säger vi det varje år. Dåligt av oss;)  Vi funderar på Sydafrika eller Thailand. Ni som följt bloggen ett tag vet ju att vi är Thailandstokiga. Har varit där varje vinter de senaste fem åren. Första året vi var tillsammans åkte vi till Mauritius, överskattat ställe enligt oss. Fint men inget som passade oss. Har väldigt svårt för ställen som är uppbyggda kring all-inclusivetänket. Passar många andra men inte oss.

Sydafrika har vi lite kontakter som vi kan nyttja vad gäller boende. Då är tanken att besöka Krugerparken, men vi funderar på om Myran är för liten för det. Vi vill ju att hon ska komma ihåg elefanterna och alla andra djur man får se. Kanske vänta med det 1-2 år och åka då. Hon älskar ju allt som har med djur att göra.

Nu har vi hitttat några strålande erbjudanden både vad gäller flyg och hotell. Nu ska vi bara försöka bestämma oss var det blir.

Nån som har en favoritö i Thailand och kan rekommendera? Vi är inte intresserade av att åka till Karon eller Kata. Been there done that.

Ljuva livet i Thailand

3 kommentarer:

Lina sa...

Jag älskade KohLipe när vi va där. Va några år sedan så gissar mig till att det är fler stora hotell nu. Då fanns det inga sådana (utom det d byggde just då..). Lugnets ö då det knappt fanns en liten affär så efter några dagar där va det skönt komma till någon lite större. Gillade även Koh Tao skarpt!

Skoj att åka och titta på djur. Va och kollade just bondgårdsdjur i helgen, oj så Hailey uppskattade det :)

Kram

Fiffi sa...

Jag har ännu inte varit i Thailand men vill sååå gärna åka! Efter den här skitsommaren så är man ju ännu mera sugen!!

Lina sa...

sv:en riktigt bra dag va det :)Japp H sov riktigt bra,från 17.50 igår till 6.30 imorse så vi får vara nöjda:)
Nee du e inte alls snurrig. Han har sommarlov från lärarjobbet men har jobbat varannan lö sen mars i en cykelaffär så där har han jobbat nu under två veckor.

Va i KohLanta också när jag va i Thailand (reste runt i landet under 8 veckor). Liten och mysig ö. Hyrde moppe då och åkte runt och va även och besökte en av de svenska skolorna som finns. Visade sig till sist att den svenska skolan låg bara ca 10 min med moppe från där vi bodde, men för oss tog det över 1,5 tim att hitta dit. Frågade efter vägen och snälla som thailändarna är så hjälper de till trots att de egentligen inte visste vart vi skulle.... Blev många turer fram och tillbaka på den vägen ;)

Kram