söndag 23 oktober 2011

Uteunge

Jag och S tillbringade ca 3 timmar utomhus igår. Hon älskar att vara ute och leka. Det händer ganska ofta att hon går till hallen och hämtar skor och jacka och bankar sen på dörren och vill gå ut. Så igår efter att vi hade vilat middag och gjort våra sysslor stack vi ut. Vi tog bilen till den andra sjön som ligger ca 3 km från oss. Där lekte vi i den lilla lekparken som ligger i anslutning till badplatsen. Vi gick även på upptäcksfärd längs med vattenbrynet och i skogen. Hon tyckte att det var så himla skoj! Sprang mest runt och skrattade och busade. Efter nästan 2 timmar där åkte vi hem och mumsade i oss lite mellis.

Jag tycker det är helt underbart att hon tycker om att vara ute. Både jag och K är riktiga friluftsisar och tillbringar gärna tid ute. Jag hoppas att det håller i sig och hon fortsätter att vara en riktig uteunge. Tv och annat elände kan hon titta på när hon är tonåring och trött ;) Tur är väl också att hon inte har ro i kroppen till att sitt still och se på tv. Jag tycker inte man behöver introducera tv-tittandet i tidig ålder, det är ju inte nyttigt för dem heller. Givetvis har hon sett tv hon med, men jag är allergisk till att använda tv;n som barnvakt. Det är så gott och se hur fin färg hon får på kinderna när vi är ute. Imorn blir det nog en ny tur ut dit. Sen är det alltid lättare och roligare att göra nåt ute tillsammans än inomhus. Så vi har en liten "regel" här hemma, S ska vara ute en stund varje dag. Vi är nog rätt bra på att följa den regeln oavsett årstid. Nu längtar man efter snö och kyla så man kan ut och leka i snön. Hurra! Pluss att vi bor ju så bra så det vore en skandal att inte ta ut henne.

Här får ni några bilder som är tagna under dagen. Alla bilder är tagna med iphonen så kvaliten är därefter.

På väg ut på morgonpromenix med voffen

Lekparken vi L-sjön

På upptäcksfärd

Passar på att vila en stund på minigolfbanan

Öde badplats. Annat var det för 3 mån sen när det var knökfullt här.

Favvisen! Tror vi åkte den 30 ggr idag.

1 kommentar:

Lina sa...

Ser ut som ni haft en bra söndag!

Hailey älskar också att vara ute. Fick hon välja skulle hon nog vara ute hela dagarna :) Här hemma tittar inte Hailey heller på tvn. Har provat och se om hon ville titta på film när hon va hängig men efter bara nån minut räckte det för henne.Känns bra då vi inte heller vill hon ska kolla. Har svårt förstå att man sätter bebisar och små barn framför tvn som barnvakt precis som du säger. Finns så mkt som säger att det inte är bra för dem!

Kram