måndag 8 augusti 2011

Jobbfunderingar

Jaha då är det sista måndagen som mammaledig. Jag och Smilla har en riktig mysmorgon. Hur mycket jag än ser fram emot att jobba så känns det lite vemodigt att gå till jobbet på onsdagmorgon. En hel dag utan min lilla kompanjon. Vi har inte varit ifrån varandra så mycket hon och jag. S får ju alltid hänga med mig/oss då vi inte har nån som kan passa henne. Nåja, hon kommer att få det fint hemma med sin pappa i några veckor och sen på förskolan. De blir bra för henne att börja på förskolan. Jag känner att det emellanåt är svårt att tillfredsställa hennes behov. Där kan hon rusa runt med jämnåriga och få lära sig en massa nya saker. Det ska bli spännande att se hur mycket hon utvecklas nu.

Jag kommer att gå tillbaka och jobba 100%. I början hade jag en fundering på att bara jobba 80% men med mitt yrke känns det nästan lite meningslöst. När man är mitt i en termin får man jobba häcken av sig, speciellt med min ämneskombination. Lite nervöst är det att gå tillbaka nu, men på ett skönt sätt. Jag har grymma kollegor.

När maken börjar jobba i början av september är vi inne i ekorrhjulet. Då blir det till att pussla ihop vardagen med pendling till jobbet, hämtning på dagis, matlagning, hundrastning,träning och allt annat där emellan. Men vi ska nog få ihop det. Det är ju inte så att vi är den första barnfamiljen i världen som pusslar med det.

Så idag har vi inge speciella planer för dagen, bara njuta av dagen och ledigheten tillsammans. K ska nog bygga vidare på bastun. Jag och S ska på promenad med grannen och hennes barn kl tio. I övrigt blir det hemmamys.

Önskar er en bra måndag och en bra vecka!

3 kommentarer:

Linda sa...

Ja passa på att njuta av ledigheten nu. Jag tror våra små kommer att trivas bra på förskolan där de får lära sig mycket nytt och leka mycket med jämnåriga.

Lina sa...

Gick in på min sista vecka som mammaledig idag jag med. Känns konstigt att man ska börja jobba igen efter varit ledig så länge, men säkert omställningen blir största skillnaden. Hailey blir hemma med pappa under hösten så börjar hon förskola i jan förhoppningsvis. Och som du säger, då är ekorrhjulet igång och det blir fullt upp hela tiden!
Ha en bra kväll!

Lina sa...

Vet inte riktigt vad böckerna kommer ifrån men har för mig jag sett några liknande på kvantum.

Skulle också behöva köpa några bättre skedar. De man har när man matar själv är ju inte de lättaste hålla och äta med.Men tyvärr inte hittat några bra ännu. får nog ta och kolla på barnmatsavdelningen.
Kram