onsdag 10 augusti 2011

Working mama

Nu är den första arbetsdagen avklarad och det gick galant! Dagen har rusat iväg minst sagt. Dagen idag har innehållit tre stormöten som varje tog en timme. Upptäckte att jag hade väldigt svårt att sitta still så länge. Jag är ju van vid att det händer saker och ting hela tiden när man är med Smilla. Jag har även hunnit med att både fika och luncha med kollegorna. Åt sushi till lunch. Mums mums!! Kändes helt okej att åka till jobbet imorse, speciellt med tanke på vädret, riktigt ruskväder. Jag tycker det känns mer och mer som höst nu och jag välkomnar den.

Det var riktigt skoj att träffa kollegorna igen. Vi är väldigt många småbarns föräldrar på mitt jobb. När jag var gravid med Smilla så var vi 8 st som var gravida samtidigt. Vissa av dem började också jobba idag och de som hade BF efter mig kommer tillbaka efter julledigheten. Efter jag hade gått på mammaledighet var det ytterligare några till som blev gravida. Rena babyboomen!

Jag hann också fixa till min arbetsplats då jag har flyttat in ett nytt arbetsrum. Vi har omorganiserat lite så alla språklärare sitter tillsammans. En gammal vän till mig har börjat på samma ställe som jag så vi har våra arbetsbord bredvid varandra. Superkul! Det är en ambitiös tjej så det ska bli skoj att jobba med henne. Roligt också att vi har annat som är gemensamt, bl a skiljer det bara 3 v mellan våra döttrar.

Jag var så upptagen på mitt jobb så jag hann inte tänka så mycket på trollet här hemma. Men visst fick man ibland ett litet stick i hjärtat av saknad. Fast jag vet att hon hade det hur bra som helst här hemma med sin pappa. Nästa måndag ska hon börja inskolas på dagis. Jag fick en stooor kram när jag kom hem av henne och det var nog det bästa av allt. Resten av kvällen har vi hängt hon och jag. Nu sover hon och jag ska försöka läsa lite litteratur inför fredagens föreläsning av Anders Jönsson. Mitt huvud är helt slut så vi får se hur länge jag orkar läsa. Är trött på ett skönt sätt.

Ojsan! Blev en massa babbel här. Hhahah hoppas ni orkade läsa hela vägen hit ;)

Bjuder på en bild på en trött working mama

4 kommentarer:

Johanna sa...

Jodå, jag orkade minsann läsa! Så skönt att första arbetsdagen kändes bra!
Här gick andra dagen ännu bättre än första. Kunde tom lämna dagis o Linnéa brydde sig inte ett skit. =)

Kram!!

Anonym sa...

Åh, vad duktig du är!

Lina sa...

Kan tänka mig man inte hinner tänka så mkt när man väl jobbar, brukar ju vara fullt upp hela dagarna. Försöker intala mig själv att det blir mer kvalitetstid när man kommer jobba mot nu. Nu leker Hailey ofta väldigt länge själv medan man själv gör nått annat men är man borta hela dagarna vill och orkar man leka på ett annat sätt de timmar man hinner ses innan skrutt ska sova. Hur gammal är din lilla tjej?

Linda sa...

Ja det stämmer att det är en liten till på väg :) Har BF 17 november så det är ca 3 månader kvar bara. Härligt att höra att första arbetsdagen gått bra.