tisdag 9 augusti 2011

Vedeldad bastu

Här har vi övergett lilltoa bygget nu, för den är äntligen färdig, förutom att vi väntar på den eländige rörisen som aldrig kommer. Lite frustrerande. Ni får se bild när han har varit här och kopplat in allt. Men nu när vi är klara med lilltoan så behövde K ett nytt byggprojket så han drog igång bastubygget. Han har alltid projekt på gång.

Vi ska ha en vedeldad bastu. Jag älskar att basta och det är nog mitt finnblod som bidrar till det. Vi ska bygga en friggebod i funkisstil eftersom vårt hus går i den stilen. Ni kan få se bild på huset med sen. K bygger allt själv från grunden. I anslutning till bastun kommer vi till våren bygga en pool på ca 4 X 8 m, och runt det kommer det sen att finnas pooldäck så man kan ligga där och sola medan man samtdigt har koll på kidsen. Jag tror att det kommer att bli hur bra som helst.

Just nu flyter allt på bra med bygget. Grunden är lagd och idag ska han köra och hämta virke så han kan stomresa den på fredag. Jag längtar tills den är klar så jag kan ta min fredagsbastu efter jobbet i höst och vinter. Ett underbart sätt att rena själen.

Så idag hänger vi här hemma jag och Smilla eftersom K behöver bilen nästan hela dagen. Vi börjar med en promenad med grannen och hennes barn kl 10. I eftermiddag vid halv 3 kommer Maria med sina små söta busungar hit. Ikväll hoppas jag på att komma iväg ut och springa en runda. Sprang 5,5 km igår och det gick bra så jag vill gärna ut en snabbis idag med. Annars springer jag imornbitti med doggisen innan jag kör till JOBBET!

Gillar ni att basta?

Så här såg det ut innan första spadtaget

Grävt ur lite


Hjälper till och läggger singel. Bra träning!


Här har det hänt lite mer

Och lite till

Grunden är färdig

Inga kommentarer: