söndag 22 april 2012

Bland de bästa köpen. En cykelkärra!

Bland de bästa jag köpen jag har gjort är faktiskt cykelkärran till Myran för ett par veckor sen. Jag hade egentligen ända sen förra sommaren funderat på att byta in min mountainbike mot en hederlig damcykel med fotbroms, cykelkorg och få växlar och på den sätta en barnsadel. Men det blev aldrig av. Frågan om en ny cykel aktualiserades på jobbet för nån vecka sen och jag satt och beklagade mig över att cyklar var så dyra. Då frågade en kollega om jag inte hade funderat på en cykelkärra i stället? Det hade hon haft och varit supernöjd med. Fler kollegor anslöt sig till diskussionen och majoriteten hade använt sig av cykelkärra och varit nöjda. Så fort jag kom hem började jag surfa nätet efter en begagnad cykelkärra. Jag upptäckte snart att de gick åt som smör i solsken, well, iaf i min del av landet. Till slut lyckades jag få tag i en fin kärra i Bunkeflostrand. Tur att makens bror bor där så han kunde köra och köpa den.

Nu har vi använt den en hel del och jag älskar den. Myran med. Hon sitter och skrattar och pekar och pratar hela tiden när vi är ute cyklar. I den sitter hon även skyddad vid dåligt väder som regn och blåst. Den är bra för den är gjord för två barn så den är perfekt att åka och handla med. Får lätt plats med matkassen i den. Till sommaren tar vi den till stranden och då får vi plats med strandbagen i den. Fint det. Så nu cyklar vi mest överallt i den i vår lilla by. Med tanke på att dieselriset konstant går uppåt så är det bra att kunna minska på onödiga, korta körningar.

Så om ni funderar på att köpa barnsadel eller cykelkärra så rekommenderar jag faktiskt kärran. Det är himla bra träning också.

Som sagt jag köpte min på Blocket och gav 700 kr för den. Då kom den i otroligt fint skick.

Så här ser den ut.

Gott om plats för både Myran och Nalle som båda två är fastspända

Den är väldigt smidig att cykla med

5 kommentarer:

Fröken M sa...

Halloj !
Vattenkopporna var faktiskt välkomna här med - men de dök inte upp förrän på dag 20 så jag hade nästan gett upp hoppet. Nu är det dock bara ca 10 st så han verkar än så länge klara sig väldigt lindrigt undan !
Några mer spyor har det inte blivit och jag hoppas att vi slipper det oxå ! Men nu är han pigg och glad så jag antar att det inte går någon större nöd på honom !

waterlily sa...

Vilket bra tips! Och det ser riktigt mysigt ut för Myran och Nalle.

Lina sa...

Skoj att ni gillar den! E så härligt att kunna cykla. Som du säger så e ju bensinen så dyr och ibland orkar man inte gå, cykla är ju så mycket smidigare och går så mkt fortare.

sv:är rätt dyra hus här. ett friköpt radhus kostar 1,7-2 miljoner och villorna ligger från 2,7-4 milj ca. Och då är det vanligtvis inte så jättestora hus.

Kram

Sofie sa...

Måste ju vara perfekt för de små att sitta i! Hon ser ju ut att sitta riktigt bekvämt och just att man är skyddad från regn och rusk! 700 kronor är ju värsta kapet, bra jobbat! Hoppas ni får en bra start på veckan! Kram

Johanna sa...

En sådan ska vi oxå införskaffa, perfekt när man inte äger en bil :)